Instagram a păstrat mult timp pe servere mesaje și imagini șterse de utilizatori

14.08.2020
Instagram a păstrat mult timp pe servere mesaje și imagini șterse de utilizatori
Foto: Pixabay

Rețeaua de socializare Instagram, deținută de Facebook, a păstrat pe servere mai mult de un an imaginile și mesajele șterse de utilizatori.

Compania susține că situația a fost cauzată de o problemă tehnică, pe care acum a remediat-o, transmite TechCrunch.

Problema a fost descoperită de expertul în securitate informatică Saugat Pokharel, care a cerut o copie a datelor lui de pe platformă. Printre acestea a descoperit imagini și mesaje șterse în urmă cu mult timp.

Citește și: Facebook are probleme din cauza unor lucrări eșuate făcute pe fundul oceanului

Pokharel a primit 6.000 de dolari de la Instagram pentru faptul că a descoperit „eroarea”. El a semnalat acest lucru în octombrie 2019, dar compania a remediat problema abia în această lună.

Nu doar Instagram a păstrat datele șterse

În mod normal, informațiile nu sunt șterse imediat de pe serverele Instagram. Cel mai mult ar trebui să dureze 90 de zile până când acest lucru se întâmplă. Probleme similare au fost descoperite și pe alte platforme în trecut, printre care Twitter.

Pokharel a descoperit situația deoarece Instagram oferă posibilitatea descărcării datelor. Unealta a fost introdusă în 2018 după implementarea legislației GDPR în Europa.

În alte regiuni, însă, utilizatorii nu sunt protejați de astfel de reguli și nu au cum să verifice dacă datele lor au fost sau nu șterse de pe serverele companiilor ale căror servicii le folosesc.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult