Instagram va primi în curând funcţii „Live”

24.10.2016
Instagram va primi în curând funcţii „Live”

Instagram s-a remarcat prin simplitatea sa şi prin concentrarea pe conţinut foto, însă Facebook pare să abiă planuri măreţe pentru această reţea de socializare. După introducerea clipurilor video şi a poveştilor instante, compania pregăteşte lansarea capabilităţii de transmise video în direct, asemeni celor disponibile deja de mai multe luni în aplicaţia principală Facebook. Se pare că Instagram Live va fi disponibil foarte curând pentru toţi utilizatorii, fiind deja în teste în versiune beta.

Publicaţia T Journal din Rusia a depistat prima dată butonul de transmisii live în aplicaţia Instagram beta pentru Android. Această funcţie apare în partea de sus a ecranului, lângă noua funcţionalitate stories şi este marcată corespunzător cu textul „LIVE”.

Odată apăsat, acest interfaţa Live apare pe tot ecranul, oferind acces la două funcţii importante: „schedule”, care permite programarea unei transmisii live şi „Go Insta!”, care porneşte transmisia. La momentul apariţiei acestui buton în aplicaţie, funcţionalitatea nu era activă.

Facebook nu a făcut niciun anunţ oficial referitor la funcţiile Live din Instagram, însă având în vedere că deja a început testarea publică în anumite regiuni, cu siguranţă vom primi informaţii înainte de sfârşitul acestui an. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult