Kanye West intră în afaceri cu rețele de socializare prin achiziția Parler, o clonă conservatoare de Twitter

18.10.2022
Kanye West intră în afaceri cu rețele de socializare prin achiziția Parler, o clonă conservatoare de Twitter

Din ce în ce mai multe persoane publice care se simt „cenzurate” pe rețelele de socializare doresc să intre în afaceri de acest gen pentru a putea scrie propriile reguli. Mai întâi Donald Trump a lansat propria rețea de socializare, numită Truth, apoi Elon Musk a demarat achiziția Twitter, iar acum și Kanye West, proaspăt blocat pe Twitter și Instagram, a anunțat că va cumpăra Parler, o clonă de Twitter cu mai puțină moderare.

Kanye West cumpără Parler în numele „libertății de exprimare”

Rapper-ul american nu pare că a stat mult pe gânduri după ce a fost blocat pe cele mai populare rețele de socializare din SUA săptămâna trecută. Acesta este deja în discuții cu cei de la conducerea Parler, iar tranzacția ar trebui să fie finalizată înainte de sfârșitul acestui an. Momentan, o sumă nu a fost încă dezvăluită.

Parlement Technologies, compania-mamă a Parler, a cumpărat de curând un furnizor de servicii cloud, pe care să își poată ține serverele fără frica de a fi dat jos, așa cum a mai pățit în trecut. Apple și Google au blocat Parler din App Store în preajma atacului asupra Capitoliului din Washington DC, întrucât aceasta era platforma pe care participanții s-au organizat și comunicau. Companiile citau la vremea respectivă lipsa moderării de conținut. De curând, aplicația a revenit pe Play Store.

Aplicația este asociată puternic cu persoane de orientare politică de extremă dreapta din SUA, susținători ai lui Donald Trump și conspiraționiști. În lipsa unor reguli de moderare puternice, astfel de persoane au șansa de a găsi rapid alții care împărtășesc aceleași idei.

„Achiziția propusă va asigura Paler un rol în viitorul creării unui ecosistem „ne-cancelabil”, unde toate vocile sunt binevenite“, au declarat reprezentanții Parler. Kanye West a adăugat că „Într-o lume unde opiniile conservatoare sunt considerate controversate, trebuie să ne asigurăm că avem dreptul de a ne exprima liber“.

Kanye West a fost blocat de pe Twitter și Instagram în urma publicării repetate a unor mesaje antisemite.

sursa: Engadget

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult