MeWe, alternativa fără reclame pentru Facebook, a crescut cu 2,5 milioane de utilizatori într-o săptămână

20.01.2021
MeWe, alternativa fără reclame pentru Facebook, a crescut cu 2,5 milioane de utilizatori într-o săptămână

Nu doar Signal și Telegram s-au bucurat de o creștere a numărului de utilizatori în ultimele câteva săptămâni, ci și alternativa la Facebook, MeWe. Noua rețea de socializare a atras peste 2,5 milioane de utilizatori într-o singură săptămână, devenind cea mai populară aplicație de Android și urcând pe locul al treilea în topul iOS. Motivul pentru care mulți aleg MeWe ca alternativă este faptul că pune protecția datelor utilizatorilor pe primul loc.

Utilizatorii nemulțumiți de Facebook și Twitter se mută pe rețele mai „private” precum MeWe

În timp ce Facebook este în continuare rețeaua de socializare dominantă, MeWe ar putea deveni în timp un rival important. Rețeaua alternativă a fost lansată în 2016, însă în 2020 abia a reușit să atingă nouă milioane de utilizatori. Discursul referitor la intimitatea și protecția datelor din mediul online din ultima perioadă a reușit însă să ducă la o creștere accelerată a acestui serviciu de socializare.

În acest moment, MeWe se laudă cu 15 milioane de utilizatori, dintre care 50% sunt în SUA și Canada. Se pare că rețeaua se bucură de succes în special în Hong Kong, unde este cea mai populară aplicație pe platformele mobile. Asta probabil pentru că utilizatorii nu își doresc să fie urmăriți online, întrucât MeWe nu folosește datele lor pentru a le vinde mai departe, pentru a le folosi în targetarea cu reclame sau pentru a le face publice în vreun fel.

Alte funcții care pot face utilizatorii să treacă pe MeWe de la Facebook sunt lipsa reclamelor și lipsa manipulării fluxului de noutăți. Asta înseamnă că informațiile afișate nu apar acolo pe baza unui algoritm, așa cum se întâmplă pe Facebook.

Fiind o rețea lipsită de reclame, MeWe oferă utilizatorilor abonamente premium, de 5 dolari pe lună, pentru acces la funcții mai avansate precum posibilitatea de a folosi clipuri video în Story, apeluri de voce și video nelimitate, emoji-uri și stick-ere nelimitate, teme nelimitate, 100 GB de stocare în cloud și o insignă virtuală care este afișată pe profil. Cei care nu vor aceste funcții pot folosi MeWe gratuit fără alte limitări. De asemenea, pachetele de stick-ere, emoji și teme pot fi cumpărate „la bucată” de pe magazinul rețelei.

În condițiile actuale, creșterea rapidă a rețelei MeWe ar putea continua, întrucât mulți utilizatori încă renunță la serviciile de socializare „tradiționale” din cauza problemelor de securitate a datelor.

sursa: CNET

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult