O profesoară de știință a fost condamnată la închisoare pentru imaginile trimise unui minor

22.07.2020
O profesoară de știință a fost condamnată la închisoare pentru imaginile trimise unui minor

O profesoară de știință din statul american Virginia de Vest a fost condamnată la doi ani de închisoare cu executare după ce i-a solicitat unui elev minor imagini cu caracter explicit. Femeia i-a trimis, la rândul ei, poze cu ea dezbrăcată adolescentului, transmite CBS News.

Ramsey BethAnn Bearse va fi supravegheată timp de 10 ani după ce va ieși din închisoare și va fi inclusă, pentru toată viața, într-un registru al persoanelor care comit infracțiuni de natură sexuală.

Tânăra de 29 de ani a fost prinsă de părinții unui elev de 15 ani, care i-au verificat copilului telefonul. Au descoperit imagini cu Bearse topless și au anunțat poliția. Profesoara și minorul comunicau prin intermediul aplicației Snapchat.

Ramsey BethAnn Bearse cântă la vioară în timpul Miss Kentucky

Inițial, Bearse a spus că a vrut să îi trimită imaginile soțului ei, dar au ajuns accidental la adolescent. Femeia a adăugat că a continuat să îi trimită acestuia imagini cu ea pentru ca minorul să nu o dea de gol.

Sexting-ul, un fenomen periculos pentru minori

Ulterior, profesoara și-a recunoscut vina. „Cum eu sunt adultul și el era doar un adolescent este vina mea și accept responsabilitatea totală pentru situație”, a declarat ea în fața instanței.

Citește și: Copiii crescuţi pe Facebook. Părinţii români insistă să publice online imagini şi clipuri video cu urmaşii lor minori, deşi în fiecare minut sunt vândute 500 de poze cu copii în ipostaze cu caracter sexual

Ramsey BethAnn Bearse este o fostă Miss Kentucky, competiție câștigată în 2014. Ea preda la o școală din Cross Lanes.

Sexting-ul presupune trimiterea, prin intermediul platformelor de chat, unor fotografii nud, provocatoare sau a unor mesaje sexuale explicite. Acesta este considerat un pericol la care sunt expuși minorii în mediul online.

Cercetătorii spun că persoanele care trimit astfel de mesaje sunt mai nesigure, dau mai des dovadă de un comportament infidel pe reţelele de socializare şi consumă mai mult conţinut pornografic.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult