Sextingul îmbunătăţeşte viaţa sexuală, potrivit unui nou studiu

21.03.2016
Sextingul îmbunătăţeşte viaţa sexuală, potrivit unui nou studiu

Cuplurile care îşi trimit mesaje cu caracter sexual sugestiv sau explicit, o practică cunoscută sub numele de „sexting”, au o viaţă sexuală mai împlinită şi mai multe relaţii intime, conform unui nou studiu prezentat la o conferinţă de psihologie care a avut loc în Toronto.

Potrivit unui sondaj realizat de Drexel University pe un eşantion de 870 de persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 82 de ani, 8 din 10 respondenţi au declarat că au trimis astfel de mesaje.

Trei sferturi dintre participanţii la cercetare au trimis imagini cu caracter sexual prietenului, iubitei, soţului sau soţiei şi au asociat sextingul cu o satisfacţie mai ridicată în relaţie. Mai mult, 43% dintre respondenţi au practicat sextingul în relaţii de ocazie şi doar 12% în aventuri extraconjugale. Asta înseamnă că mai mulţi oameni care au relaţii stabile trimit mesaje cu caracter sexual partenerilor decât cei care nu sunt implicaţi într-o relaţie stabilă.

Oamenii trimit cel mai adesea mesaje cu caracter sexual atunci când se află acasă (76,1% dintre respondenţi), iar aproape 30% de la serviciu sau alte locuri.

Studiul a fost prezentat la conferinţa American Psychological Association şi este primul care se concentrează pe efectele pozitive ale sextingului.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult