O ţară europeană ar putea amenda Facebook cu 500.000 de euro pentru fiecare ştire falsă pe care o publică

29.12.2016
O ţară europeană ar putea amenda Facebook cu 500.000 de euro pentru fiecare ştire falsă pe care o publică

Autorităţile germane avertizează Facebook că ar putea plăti o amendă de 500.000 de euro pentru fiecare ştire falsă care apare pe reţeaua de socializare online. Compania americană ar putea fi obligată, potrivit ministrului Justiţiei Heiko Maas, să publice corecturi ale articolelor false care să aibă acelaşi reach ca postările originale.

Oficialii de la Berlin consideră că Facebook a luat prea puţine măsuri pentru a combate acest fenomen. „În cele din urmă trebuie să ne gândim la amenzi, dacă alte măsuri nu funcţionează”, a declarat Maas într-un interviu acordat publicaţiei Sueddeutsche Zeitung.

Informaţiile false publicate pe Facebook au dus la creşterea în amploare a discursurilor xenofobe şi rasiste, după ce Germania a primit mai mult de un milion de imigranţi începând cu anul 2015. Legislaţia germană interzice părerile publice rasiste, defăimătoare şi care incită la violenţă.

Compania americană a anunţat că a luat în serios avertismentul Germaniei şi că a angajat sute de oameni la biroul din Berlin, care analizează conţinutul publicat din această ţară. Însă Sueddeutsche Zeitung scrie că angajaţii companiei se plâng de faptul că regulile nu sunt consistente, iar programul de lucru este prea încărcat.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult