TikTok introduce un buton de dislike în comentarii

14.04.2022
TikTok introduce un buton de dislike în comentarii

Companiile de social media se feresc de reacțiile negative pe platformele lor, încercând în ultima perioadă să elimine orice tip de interacțiune care ar putea încuraja conflictele dintre utilizatori. YouTube de curând a eliminat numărul de dislike-uri pe care clipurile le primesc, în timp ce Instagram a tot testat ascunderea completă a numărului de like-uri adunate. TikTok are o strategie diferită, testând prezența unui buton de dislike, dar numai în comentarii.

Numărul de dislike-uri de pe TikTok nu va fi afișat public

Butonul de dislike de pe TikTok este momentan doar în teste și nu apare pe conturile tuturor utilizatorilor. Acesta este implementat pentru a ajuta la „curățarea” secțiunii de comentarii. Utilizatorii au astfel opțiunea să marcheze comentariile care nu sunt relevante sau care sunt deranjante, acestea fiind probabil împinse mai jos în listă, sau chiar ascunse complet în urma acestor reacții. Partea interesantă este că nu va fi afișat un număr care să marcheze dislike-urile. Nici utilizatorii care dau dislike, nici cei care le primesc nu vor ști numărul total.

Aceasta nu este prima dată când utilizatorii de TikTok primesc acces la un buton de dislike. Clipurile video au deja posibilitatea să marcheze clipuri video drept „neinteresante”, pentru ei, prin apăsare lungă pe clip. Această reacție este opusul like-ului, care salvează clipul respectiv în lista de favorite. Totuși, acel buton afectează mai degrabă algoritmul personal care îți livrează clipuri în fluxul „For You”, în timp ce noile dislike-uri din comentarii pot ajuta întreaga comunitate să „modereze” mai bine comentariile care apar la anumite clipuri.

Fiind o funcție care încă este testată, nu este clar dacă va ajunge pe conturile tuturor utilizatorilor în viitorul apropiat. Astfel, dacă nu aveți încă acces la butonul de dislike în comentarii, s-ar putea să îl primiți mai târziu, când funcția finală va fi lansată pentru toată lumea.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult