TikTok și WeChat interzise în SUA! Când vor dispărea aplicațiile din App Store și Google Play

18.09.2020
TikTok și WeChat interzise în SUA! Când vor dispărea aplicațiile din App Store și Google Play

Autoritățile americane au trecut la acțiune, după ce termenul stabilit de președintele Donald Trump a expirat. Atât TikTok, cât și WeChat vor fi eliminate de pe magazinele de aplicații App Store și Google Play începând cu data de 20 septembrie. Chiar dacă recent, TikTok și Oracle au anunțat un parteneriat, prin care operațiunile rețelei de socializare din SUA ar fi sub supervizare a companiei americane, această înțelegere a venit aparent prea târziu față de termenul de 15 septembrie, stabilit anterior.

Americanii interzic TikTok și WeChat

Reprezentanții Departamentului de Comerț din SUA au anunțat că începând de pe 20 septembrie, cele două aplicații nu vor mai putea fi listate pe magazinele de aplicații din america. Nu este clar însă dacă aplicațiile vor mai funcționa pentru utilizatori, sau dacă vor fi blocate imediat la nivel național. Probabil că acțiunile nu vor fi atât de drastice, cel puțin nu de la început. Asta în special pentru că Trump oferă speranță pentru cele două servicii, spunând că ar putea ridica acest ordin dacă sunt îndeplinite condițiile sale .

Condițiile lui Trump erau ca TikTok și WeChat să găsească parteneri locali prin intermediul căruia să asigure că datele utilizatorilor americani rămân pe teritoriul SUA și nu ajung pe servere din China, țara de origine a celor două aplicații. Totuși, în timp ce TikTok are măcar o șansă să revină la operațiuni normale, WeChat va fi afectat direct încă de pe 20 septembrie.

Pentru aplicația de chat, autoritățile SUA vor interzice utilizarea de servicii de hosting, peering și rețelele de distribuție din SUA începând de pe 20 septembrie. Pentru TikTok, aceste limitări intră în vigoare de pe 12 noiembrie.

„În timp ce amenințările WeChat și TikTok nu sunt identice, acestea sunt similare. Fiecare aplicație colectează multe date de la utilizatori, inclusiv activitatea traficului de internet, date despre locație, browsing și istoricul de browsing. Fiecare este un participant activ în fuziunea civil-militară din China și sunt obligate să coopereze cu serviciile de informații ale Partidului Comunist Chinez. Această combinație rezultă în crearea unor riscuri inacceptabile la securitatea noastră națională cauzate de utilizarea acestor aplicații.”, au declarat purtătorii de cuvânt al Departamentului de Comerț din SUA.

sursa: Android Authority

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult