Trump anunță TRUTH Social, propria sa rețea de socializare

21.10.2021
Trump anunță TRUTH Social, propria sa rețea de socializare

Donald Trump, fostul președinte al SUA, a fost eliminat de pe majoritatea rețelelor de socializare la începutul anului, în urma protestelor de la Capitoliul din Washington, când și-a încurajat susținătorii să „facă dreptate” în cazul presupusului furt de voturi din partea contracandidatului său, Joe Biden. În ultimele câteva luni a avut multiple tentative de a reveni pe rețele de socializare, de la transformarea propriului site într-o platformă socială doar a lui, sau chemarea în instanță a oficialilor Twitter sau Facebook. După atâtea eforturi, Trump anunță că își va crea propria platformă de socializare: TRUTH Social.

Rețeaua TRUTH Social va oferi tuturor o voce, spune Donald Trump

Trump Media and Technology Group (TMTG) a anunțat astăzi că va lansa o nouă rețea de socializare. Aceasta se va numi TRUTH Social (truth = adevăr) și va fi pornită într-o variantă beta în luna noiembrie. Pentru a te înscrie pe rețeaua TRUTH, va fi nevoie să deții o invitație, în prima fază, însă nu este tocmai clar cum vei putea să intri în posesia uneia. Este posibil să existe o perioadă de înscrieri pentru testare, iar TRUTH va selecta dintre cei înscriși.

Rețeaua TRUTH este programată pentru disponibilitate publică abia în prima parte a anului 2022. În comunicatul de presă lansat de Trump Media, Donald Trump spune că această rețea a pornit din dorința de a opri „tirania” marilor companii de tehnologie:

„Am creat TRUTH Social și Truth Media and Technology Group pentru a nu ceda în fața tiraniei Big Tech, Trăim într-o lume în care talibanii au o prezență imensă pe Twitter, iar în schimb președintele vostru american preferat a fost redus la tăcere. Acest lucru este inacceptabil. Sunt bucuros să trimit primul meu „TRUTH” (adevăr) pe TRUTH Social foarte curând. TMTG a fost fondată cu misiunea de a da o voce tuturor. Sunt entuziasmat să încep să îmi împărtășesc gândurile pe TRUTH Social și să pornesc lupta împotriva Big Tech. Toată lumea mă întreabă de ce nu se opune nimeni în fața Big Tech. Ei bine, noi o vom face în curând!” a declarat Donald Trump.

Aplicația deja există

TMTG și Digital World Aquisition Corp au intrat într-o înțelegere de fuziune, rezultând în listarea la bursă a TMTG. Tranzacția va evalua TMTG la o valoare de 875 milioane de dolari cu potențialul de a câștiga încă 825 de milioane pentru o valoare cumulativă de 1,7 miliarde de dolari, în funcție de performanța acțiunilor, anunță TMTG.

Aplicația este deja listată pe App Store-ul Apple drept „pre-comandă”. Momentan nu există și o listare pentru Android. Există și un site oficial, unde te poți înscrie pentru a primi informații sau o invitație atunci când rețeaua va porni. Pare din imagini să fie o „clonă” de Twitter.

sursa: TechCrunch

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult