Donald Trump dă în judecată Facebook, Twitter și Google pentru că l-au cenzurat pe rețelele de socializare

08.07.2021
Donald Trump dă în judecată Facebook, Twitter și Google pentru că l-au cenzurat pe rețelele de socializare

Donald Trump, fostul președinte al Statelor Unite ale Americii, cheamă în instanță în cadrul unor procese colective companiile Facebook, Twitter și Google, care i-au blocat conturile de pe rețelele lor de socializare în luna ianuarie, în urma protestelor de la Capitoliul din Washington. Acesta acuză companiile de cenzură, fiind în încălcarea primului amendament al Constituției SUA: dreptul la liberă exprimare. Alături de companii, și directorii executivi care le conduc sunt de asemenea acuzați de aceleași fapte.

Donald Trump a fost blocat pe toate rețelele de socializare populare

Donald Trump a folosit platformele sociale ale Facebook, Twitter și Google pentru a încuraja protestele violente care au avut loc pe 6 ianuarie, cu doar câteva săptămâni înainte de a preda mandatul de președinte către Joe Biden. Protestele au avut ca scop contestarea rezultatelor alegerilor din luna noiembrie 2020, unde Biden a câștigat alegerile în fața lui Trump.

Twitter a anunțat la momentul respectiv că a interzis permanent prezența lui Donald Trump pe platforma sa, iar Google și Facebook au luat măsuri ceva mai târziu. Contul de YouTube a fost blocat și momentan nu se întoarce, în timp ce Facebook a declarat că îl blochează pe fostul președinte timp de doi ani și că va reanaliza situația după ce trece această perioadă.

Trump a ales să creeze procese colective pentru fiecare companie în parte și cere susținătorilor săi care au fost de asemenea blocați pe aceste platforme să i se alăture.

Fostul președinte a anunțat de curând că s-a alăturat rețelei de socializare Gettr, o clonă de Twitter. În ultimele câteva luni a tot încercat să se întoarcă pe platforme de socializare, dar fără succes. Acesta și-a creat chiar și un blog, realizat tot în stilul Twitter, dar care a fost închis la mai puțin de o lună după lansare.

sursa: Gizmodo

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult