Twitter renunță la Fleets, alternativa sa la Stories de pe Instagram sau Snapchat

15.07.2021
Twitter renunță la Fleets, alternativa sa la Stories de pe Instagram sau Snapchat

Funcționalitatea Stories a devenit rapid una dintre cele mai comune pe rețelele de socializare, după debutul pe Snapchat. Succesul adevărat al acesteia a avut însă loc pe Instagram, după care multe servicii online au adoptat acest format. De la alte rețele de socializare și până la servicii de conținut video, precum Netflix sau YouTube, toate au integrat Stories. Twitter a încercat de asemenea să adopte acest format prin intermediul Fleets, însă se pare că utilizatorii săi nu au răspuns pozitiv la această funcție, întrucât compania a anunțat eliminarea ei.

În timp ce alte companii adaugă Stories în cât mai multe aplicații, Twitter elimină Fleets de pe serviciul său

Contul oficial de Twitter a publicat un mesaj scurt în care anunță faptul că funcția de „story-uri” Fleets va fi eliminată pe data de 3 august. Această decizie pare să fie abruptă, dar nu obligatoriu neașteptată. Utilizatorii de Twitter nu păreau să aibă nevoie de așa ceva, întrucât mesajele de pe rețea sunt oricum scurte și pot include fotografii sau clipuri video,  iar capabilitatea Threads permite realizarea unui șir de tweet-uri ușor de urmărit.

Twitter pare însă că încearcă să facă și o glumă cu această ocazie, cerându-și scuze și dar spunând și „cu plăcere” utilizatorilor. Asta pentru că o parte dintre utilizatori probabil că foloseau capabilitatea, deci Twitter își cere scuze pentru că nu o vor mai oferi pentru ei, în timp ce o parte dintre utilizatori a criticat includerea acestei capabilități, motiv pentru care, Twitter spune „cu plăcere”.

Fleets s-a lansat în urmă cu mai puțin de un an, dar Twitter spune că lucrează la câteva lucruri noi. Una ar fi probabil îmbunătățirea capabilităților „Spaces”, care permite realizarea de camere audio, similare cu cele de pe Clubhouse. De asemenea, compania spune că ascultă feedback-ul utilizatorilor și că va folosi sugestiile pentru a oferi experiențe mai bune pe rețea în viitor.

sursa: oficial

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult