Rețeaua de socializare Clubhouse a fost lansată în versiune beta și pe Android

10.05.2021
Rețeaua de socializare Clubhouse a fost lansată în versiune beta și pe Android

Rețeaua de socializare audio Clubhouse a crescut foarte mult în popularitate în ultimele câteva luni, în special datorită faptului că acolo au apărut câteva vedete și afaceriști din domeniul tehnologiei. Aplicația era însă disponibilă exclusiv pe iPhone, iar accesul doar pe bază de invitație, ceea ce a dat o „aromă” exclusivistă platformei. În încercarea de a nu pierde inerția de până acum, Clubhouse a lansat acum și o versiune de Android.

Până acum, Clubhouse a fost disponibil doar pe iOS, nu și pe Android

Amânarea lansării aplicației de Android a dat șansa concurenței să construiască alternative, Facebook și Twitter oferind deja camere de chat audio. 

Clubhouse este însă acum disponibilă și pe platforma Android. Dar asta nu înseamnă că va fi deschisă tuturor de la început. Momentan, aceasta este lansată pentru publicul din SUA, iar accesul în aplicație se face tot pe bază de invitație. Nu este clar cât va dura perioada de testare, înainte ca aplicația să fie lansată oficial pentru toată lumea, însă având în vedere viteza cu care Clubhouse s-a mișcat în trecut, probabil că vor mai trece câteva luni.

De altfel, compania spune că după SUA, aplicația va fi lansată și în alte țări vorbitoare de engleză, deci nu va lansa o versiune „internațională”, accesibilă tuturor. Aplicația necesită Android 8.0 pentru a funcționa, deci majoritatea telefoanelor cu Android din prezent o vor rula fără probleme.

Fiind o versiune beta, anumite elemente ale aplicației disponibile pe iOS lipsesc total sau sunt încă nefuncționale pe Android. Iată ce nu poți face în Clubhouse pe Android momentan:

  • Nu poți urmări anumite subiecte
  • Nu există traduceri
  • Nu poți crea un Club sau administra un Club
  • Nu poți lega contul de Clubhouse de conturi de Twitter și Instagram
  • Nu poți să îți schimbi numele sau username-ul în aplicație
  • Nu poți realiza plăți în aplicație
  • Poți raporta utilizatori doar de pe pagina lor de profil.

sursa: Android Central

Urmărește Go4IT.ro pe Google News