Twitter va cere 1.000 de dolari lunar pentru o insigna de verificare aurie, dedicată companiilor

06.02.2023
Twitter va cere 1.000 de dolari lunar pentru o insigna de verificare aurie, dedicată companiilor

Elon Musk vorbea încă de dinainte să finalizeze tranzacția pentru achiziția Twitter că are în plan monetizarea agresivă a platformei, atât în rândul utilizatorilor, cât și în rândul companiilor. Dacă abonamentul Twitter Blue se ocupă de „problema” utilizatorilor, presându-i să plătească 8 dolari lunar pentru insigna de verificare, mai puține reclame și plasare mai bună a mesajelor în conversații online, companiile vor plăti o sumă semnificativ mai mare, conform unui articol „pe surse” publicat de The Information.

Companiile care vor dori o prezență oficială „verificată” pe Twitter, vor plăti abonamente scumpe

Se pare că Musk are în plan taxarea companiilor care doresc să își păstreze insigna aurie pe rețeaua sa de socializare. Aceasta marchează faptul că acel cont este cel oficial, lucru care îi asigură încredere din partea utilizatorilor. Multe companii folosesc Twitter ca un serviciu de suport tehnic sau relații cu clienții, iar CEO-ul Twitter consideră că aceste servicii ar trebui plătite. Costurile sunt însă mai mari decât ne-am fi așteptat.

Pentru un cont de „business” cu insignă aurie, Twitter plănuiește să ceară 1.000 de dolari lunar. Pe lângă această taxă, Twitter ar mai avea în plan și taxarea tuturor conturilor care sunt afiliate cu acel brand cu încă 50 de dolari pe lună. Practic, cei care administrează contul principal, sau care sunt reprezentanți oficiali ai brand-ului pe Twitter, vor fi nevoiți să plătească pentru a-și păstra statutul de conturi „verificate”.

Aceste informații nu au fost confirmate încă în mod oficial, însă există deja capturi de ecran cu mesaje pe care anumite organizații le-au primit, care confirmă aceste tarife. Aceasta este doar cea mai nouă strategie a lui Musk pentru creșterea încasărilor pe Twitter.

Recent, compania a anunțat blocarea accesului gratuit la API-urile Twitter. Astfel, toate aplicațiile alternative la Twitter au devenit, peste noapte, nefuncționale. Cei care vor dori să continue să le folosească vor trebui să plătească pentru acces. Acele sume nu au fost încă făcute publice.

sursa: The Information, via The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult