WhatsApp a fost offline câteva ore. Aplicația de chat și-a revenit

25.10.2022
WhatsApp a fost offline câteva ore. Aplicația de chat și-a revenit
Foto: Shutterstock

UPDATE: Aplicația și-a revenit la normal. Atât versiunea de mobil, cât și cea web sunt acum complet funcționale.

WhatsApp, una dintre cele mai populare aplicații de chat din lume, este momentan offline. Se pare că utilizatorii nu pot să se conecteze la serverele serviciului de chat de la Meta, nici din aplicația de mobil, nici din interfața web de pe desktop, din browser. Ultima dată când WhatsApp a fost nefuncțional a fost în cadrul atacului asupra serviciilor Meta, care a făcut toate serviciile companiei inaccesibile: Facebook, Messenger, Instagram, WhasApp și Oculus.

Serviciile de chat WhatsApp sunt inaccesibile la nivel global

Conform DownDetector, utilizatorii au început să raporteze probleme începând cu ora 9:30 a României, iar pe la ora 10 au fost înregistrate cele mai multe raportări. Față de alte aplicații sau site-uri care ar putea fi offline, WhatsApp are o importanță mai mare, mai ales în anumite regiuni. În India, de exemplu, utilizatorii își pot face inclusiv cumpărăturile pe WhatsApp, iar multe companii au servicii de suport tehnic prin lume (inclusiv Huawei în România), prin intermediul serviciului de chat de la Meta.

Conform TechCrunch, Meta a oferit deja o declarație oficială, care confirmă că sunt probleme, dar nu dezvăluie și când este așteptată revenirea serviciilor:

„Suntem conțitenți că anumiți oameni au probleme în prezent în trimiterea de mesaje și lucrăm la restaurarea WhatsApp pentru toată lumea cât mai repede posibil.”

Această declarație ar sugera că WhatsApp ar funcționa în anumite regiuni, însă momentan știri din toată lumea raportează că serviciile de chat nu sunt funcționale.

WhatsApp este folosit la nivel mondial de miliarde de oameni, fiind trimise peste 100 de miliarde de mesaje prin intermediul său în fiecare zi. Această valoare era însă valabilă în 2020. Nu este clar dacă serviciile WhatsApp au crescut și mai mult în ultimii doi ani, sau dacă nivelul de utilizare a scăzut între timp.

Vom actualiza acest articol atunci când vor fi disponibile mai multe informații.

sursa: TechCrunch

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult