WhatsApp permite acum utilizarea pe 4 dispozitive simultan, fără telefon, prin „multi-device beta”

15.07.2021
WhatsApp permite acum utilizarea pe 4 dispozitive simultan, fără telefon, prin „multi-device beta”

Mult așteptata funcție WhatsApp care permite utilizarea serviciului pe mai multe dispozitive simultan, fără a fi dependent de conexiunea la internet a unui smartphone intră acum în testare. Deja noua versiune a aplicației de mobil include funcția „multi-device”, însă aceasta nu este disponibilă pentru toți utilizatorii. Se pare că Facebook dorește mai întâi să adune feedback de la utilizatori și abia apoi să lanseze o versiune îmbunătățită pentru toată lumea.

Aplicația WhatsApp de mobil permite acum utilizarea simultană a contului pe 4 dispozitive

Pentru a folosi WhatsApp pe mai multe dispozitive, ești în continuare dependent de smartphone-ul pe care este instalat serviciul, însă ai un nivel de libertate mai mare. În trecut, nu puteai decât să deschizi un browser și să scanezi codul QR cu aplicația de mobil, dar dacă telefonul se deconecta de la internet, erai automat delogat și pe computer. Verificarea conexiunii la internet a telefonului original se face însă acum la 14 zile, odată ce ai dispozitive „înrolate” în multi-device.

Există o limită de patru dispozitive care pot fi conectate la un singur cont de WhatsApp în același timp, pe care le poți gestiona din aplicația de mobil. Dacă dorești să te deloghezi de pe un dispozitiv, nu trebuie decât să îl ștergi din aplicație. Nu poți însă să te autentifici pe un alt smartphone.

Facebook spune că mesajele sunt în continuare criptate la fiecare capăt, deci indiferent de dispozitivul pe care îl folosești, mesajele și conversațiile nu vor putea fi interceptate. Există însă și câteva limitări pentru cei care aleg să folosească capabilitățile multi-device. De exemplu, nu vei putea trimite mesaje sau apela de pe web, desktop sau Facebook Portal, utilizatorii care nu au cea mai recentă versiune de WhatsApp. Se pare că funcțiile multi-device necesită o versiune mai nouă a aplicației de mobil.

Desigur, fiind o funcție pe care Facebook o prezintă în stadiu „beta”, iar utilizatorii au opțiunea de a o folosi sau nu, probabil că pot apărea și alte probleme. Totuși, este o mișcare în direcția bună, pe care utilizatorii o așteaptă de mult.

sursa: Android Police

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult