Actualizările automate din Windows 10 fac noi victime

Actualizările automate din Windows 10 fac noi victime

Microsoft a gândit Windows 10 ca un sistem de operare universal, care să fie întotdeauna la zi cu actualizările. Totuşi, obligarea tuturor utilizatorilor de a instala fiecare actualizare în parte, înainte ca aceasta să poată fi testată în libertate pe îndelete aduce de la sine mai multe probleme decât rezolvă. Cea mai recentă gafă a acestui sistem a apărut săptămâna trecută cu update-ul KB3081424, care a blocat multe computere într-un ciclu nesfârşit de restartări.

Deşi majoritatea utilizatorilor nu au probleme cu Windows 10 şi actualizările sale automate, mai multe sisteme care au primit noul pachet software nu au mai putut fi repornite pentru a completa instalarea. Se pare că problema apare în momentul în care actualizarea încearcă să scrie o intrare nouă în regiştri şi nu reuşeşte să completeze acţiunea. În acel moment computerul este restartat, iar procesul de instalare reînceput. Desigur, există acum opţiunea de a alege actualizările care să fie instalate şi cele care trebuie evitate, însă accesul se face prin instalarea unei unelte separate de sistemul de operare, majoritatea utilizatorilor versiunii Home a lui Windows 10 fiind în continuare obligaţi să instaleze fiecare pachet în parte.

Din fericire, există deja o soluţie pentru această problemă, însă nu este indicată celor care nu au un minim de cunoştinţe despre resiştrii din Windows. Cu toate acestea, soluţia nu este garantată pentru toţi cei care întâmpină problema, iar o soluţie pentru restul de utilizatori nu a fost încă descoperită.

Soluţia funcţionează în felul următor. Accesaţi butonul Start şi tastaţi „regedit”. Navigaţi în editorul de regiştri pe calea următoare: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\ProfileList. Selectaţi folderul ProfileList şi salvaţi intrările din el folosind funcţia „Export” din meniul File. Intrările care se termină în 18, 19 sau 20 sunt în regulă şi nu trebuie modificate. Dacă există mai multe intrări de tipul S-1-5-21, verificaţi dacă utilizatorii găzduiţi în fiecare registru încă există pe computer. În cazul în care intrările nu corespund utilizatorilor activi, puteţi şterge aceste intrări. După o restartare a computerului, veţi putea instala actualizarea fără probleme.

Pachetele de instalare sunt disponibile şi pentru download separat de Windows Update şi am ataşat mai jos link-uri către ele în versiuni pe 32 şi 64 de biţi.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult