Android 10 Go: performanţă în plus şi securitate îmbunătăţită pentru cele mai ieftine smartphone-uri

26.09.2019
Android 10 Go: performanţă în plus şi securitate îmbunătăţită pentru cele mai ieftine smartphone-uri

Platforma Android Go s-a dovedit a fi un adevărat succes pentru Google, întrucât a reuşit să ofere experienţa de bază a sistemului său de operare mobil la o viteză acceptabilă chiar şi pe dispozitive mult mai puţin performante chiar şi decât cele de bază de la majoritatea companiilor. Acest lucru a putut fi realizat prin dezvoltarea de aplicaţii simplificate şi prin optimizarea întregului sistem de operare, iar noua versiune Android 10 Go Edition, anunţată astăzi de Google, promite un spor de performanţă mai mare decât până acum, alături de securitate mai bună a datelor.

Android 10 Go nu va integra toate elementele noi care se regăsesc în varianta normală a sistemului de operare. Utilizatorii de dispozitive foarte ieftine se pot aştepta însă la un sport de performanţă, întrucât compania promite pornirea aplicaţiilor cu 10% mai repede. Trebuie să luăm în calcul faptul că vorbim despre dispozitive care au la dispoziţie 512, 1 GB sau 1,5 GB memorie RAM şi procesoare dual sau quad-core cu frecvenţe modeste.

Aceste telefoane vor beneficia însă de criptarea Adiantum de la Google, care va proteja datele stocate pe telefoane. Fiind vorba despre o soluţie de criptare software, care nu necesită hardware dedicat, securizarea în plus nu va aduce şi un impact asupra performanţei. Integrate în Android 10 Go vor fi toate aplicaţiile Google uzuale, în versiunile „Go”, care ocupă mai puţin spaţiu în memoria internă şi care oferă doar funcţionalitate de bază, de obicei. Toate aceste aplicaţii sunt optimizate pentru consum redus de internet, întreaga platformă fiind realizată în special pentru a fi folosită în ţări cu economii emergente, care au acces limitat la internet.

Google spune că platforma Android Go este prezentă în 180 de ţări din toată lumea şi este instalată pe peste 1.600 de modele diferite de teleofane, cu producători precum Samsung, Xiaomi şi Nokia implicaţi în acest program. Dispozitivele Android Go pornesc de la preţuri de 27 de dolari şi pot ajunge undeva în jurul la 80 de dolari, fiind cele mai ieftine smartphone-uri de pe piaţă din acest moment.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult