Android 11 va asista alinierea telefonului cu dispozitivele de încărcare wireless, pentru maximizarea vitezei la încărcare

03.03.2020
Android 11 va asista alinierea telefonului cu dispozitivele de încărcare wireless, pentru maximizarea vitezei la încărcare

Deşi pliantele publicitare susţin altceva, tehnologia de încărcare wireless nu oferă garanţia încărcării complet lipsită de griji a acumulatorului, schimbând cablul USB cu un suport elegant pe care aşezăm telefonul dintr-o singură mişcare. În practică, simpla aşezare dezinteresată a telefonului mobil, oriunde pe suprafaţa pad-ului wireless, mai dă şi rateuri.

Cei care folosesc frecvent adaptoare pentru încărcarea wireless a telefoanelor mobile ştiu foarte bine că aproximarea timpului de aşteptare nu este o ştiinţă exactă, mici variaţii în alinierea cu inductorul aflat sub suprafaţa de contact afectând drastic eficienţa transferului de energie. Aici intră în scenă noua funcţie dezvoltată de Google pentru versiunea Android 11.

Pe cât de simplu, pe atât de util, mesajul ”Realiniază telefonul pentru încărcare wireless” apare deja pe telefoane din seria Pixel, Google urmând să extindă această funcţionalitate şi la restul dispozitivelor bazate pe Android.

Noile mesaje de notificare ar putea fi cu atât mai utile pentru cei care folosesc dispozitive prevăzute cu funcţie wireless power-sharing, care permit încărcarea altui gadget (ex. căştile wireless) folosind acumulatorul telefonului mobil. De cele mai multe ori, poziţionarea exactă a inductorului wireless nu este clar delimitată pe spatele telefonului mobil, aşezarea gadgetului pe care doreşti să îl încarci rareori nimerind poziţia ideală pentru transferul eficient de energie.

Anticipând aceeaşi nevoie din partea utilizatorilor, Huawei a implementat deja pentru telefoanele Mate 20 Pro o animaţie care asistă alinierea cu pad-ul de încărcare wireless, inovaţia promisă de Google nefiind tocmai o noutate. Cu toate acestea, includerea sa ca dotare standard pentru platforma Android este binevenită, măsura scutind multe bătăi de cap pentru utilizatorii de telefoane Android din gama low-cost, deseori livrate cu versiuni firmware care nu includ personalizări avansate, în afara unei banale teme de interfaţă.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult