Android 12 ar putea integra o funcție care a debutat pe Windows 95

17.04.2021
Android 12 ar putea integra o funcție care a debutat pe Windows 95

Android 12 este deja disponibil într-o formă foarte timpurie pentru dezvoltatori, însă Google urmează să dezvăluie oficial noua versiune a sistemului de operare în cadrul evenimentului online Google I/O. Se pare că una dintre funcțiile noi pe care noul Android le va integra este ceva ce suntem obișnuiți să vedem pe PC-uri încă de la mijlocul anilor ’90: un „coș de gunoi” virtual, care să păstreze fișierele șterse temporar.

„Coșul de gunoi” ar putea fi o nouă funcție din Android 12

Atât sistemele de operare desktop de la Microsoft, cât și cele de la Apple, folosesc un sistem de siguranță pentru ștergerea fișierelor. Este vorba despre clasicul „recycle bin” sau „trash can”, care păstrează o perioadă de timp fișierele șterse, înainte de a fi șterse ferm, permanent. Astfel, în cazul în care ștergi ceva din greșeală, ai putea rapid să recuperezi respectivele fișiere, fără probleme.

Această funcție se regăsea deja în Android 11 ca o funcție secretă, care nu putea fi accesată de către utilizatori, însă aplicațiile puteau folosi un sistem de acest gen pentru anumite fișiere. Acestea urmau a fi șterse permanent după 30 de zile.

trash android 12

Conform celor de la XDA Developers, care au „disecat” aplicația Files by Google, Google va integra în această aplicație, în lista de surse de stocare, și un „coș de gunoi”. Acesta poate fi „golit” manual, la cererea utilizatorului, acolo fiind stocate fișierele șterse manual de către acesta. Având în vedere că aceasta este o funcție care apare în codul aplicației Files deja, este posibil ca aceasta să funcționeze și pe Android 11.

Totuși, luând în calcul faptul că suntem deja la mai bine de șase luni de la lansarea Android 11, această funcție ar putea debuta mai întâi pe Android 12. Totuși, asta nu exclude integrarea ei și în Android 11 cândva înaintea lunii septembrie, când așteptăm lansarea noului sistem de operare.

sursa: xda-developers

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult