Android 12 include noi mijloace prin care angajatorii pot controla cum sunt folosite telefoanele de serviciu

08.10.2021
Android 12 include noi mijloace prin care angajatorii pot controla cum sunt folosite telefoanele de serviciu

Prezentate de unele companii ca și „beneficii” oferite angajaților, cu scopul de a înlesni anumite activități care țin de job-ul desfășurat, telefoanele de serviciu servesc în primul rând interesele angajatorului.

În timp ce unii angajați sunt deranjați de angajator sau colegii de serviciu care îi apelează în cele mai diverse momente pentru solicitări care nu se încadrează neapărat în programul de lucru, adevărul este că inconveniente pot fi de ambele părți. Spre exemplu, unii angajați aleg să folosească telefonul de serviciu în scop personal, sau chiar împotriva angajatorului. Spre exemplu, pentru a sustrage date sensibile.

android 12 controls

Până acum, singura modalitate prin care o companie putea a obține detalii despre activitățile zilnice ale angajaților sau bloca anumite funcții de pe telefoanele de serviciu era instalarea unui software dedicat. Însă odată cu Android 12, administratorii IT vor putea dezactiva sau limita funcționalitatea portului USB de pe telefoane, încât acesta să poată fi utilizat pentru încărcarea bateriei și nimic mai mult.

Un al privilegiu rezervat angajatorului este setarea tastaturii implicite de Android, evitând situațiile în care telefoanele de serviciu sunt compromise prin instalarea de programe keylogger.

Potrivit Google, măsurile pregătite au mai ales scopul de a preveni compromiterea telefoanelor cu aplicații malițioase:

„Cu Android 12, ne concentrăm pe a ajuta organizațiile să atingă echilibrul corect între protejarea confidențialității angajaților și ajutarea administratorilor IT cu instrumentele de securitate și control necesare. Pentru angajați, aceasta înseamnă controale suplimentare de confidențialitate asupra aplicațiilor care pot accesa datele dispozitivului lor, similar experienței lor cu aplicațiile personale. Pentru administratorii IT, înseamnă mai multe opțiuni pentru a aplicarea setului corect de configurații pentru gestionarea dispozitivelor de serviciu”.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult