Android 5.0 pentru dispozitivele Xperia se lansează foarte curând

01.04.2015
Android 5.0 pentru dispozitivele Xperia se lansează foarte curând

Imediat după lansarea oficială a sistemului de operare Android 5.0 Lollipop, mulţi poducători au sărit cu anunţuri despre actualizarea terminalelor la această variantă. Şi Sony a anunţat o listă cu dispozitive care vor primi acest update, însă după repetate luni de aşteptare şi lansări într-un număr limitat regiuni, compania abia acum reuşeşte să aducă noul Android pe dispozitivele Xperia Z3 şi Z2 şi alte câteva în toată lumea.

Conform contului oficial de Twitter pentru produsele din gama Xperia, Android 5.0 ajunge pe seria de dispozitive Z3 (Z3, Z3 Compact şi Z3 Tablet Compact) în cursul acestei săptămâni. Posesorii de dispozitive Z2 vor trebui însă să aştepte până săptămâna viitoare. După mai bine de patru luni de aşteptare, câteva zile în plus cu siguranţă nu vor deranja pe nimeni. Alături de anunţurile despre dispozitivele Z2 şi Z3, Sony a dezvăluit că şi Xperia T2 Ultra şi Xperia C3 vor primi noul software foarte curând, însă nu au fost oferite date sau ferestre de lansare.

Noul software va păstra skin-ul Sony prezent pe toate dispozitivele din gama Xperia, însă va împrumuta câteva elemente de design de la Material Design din Android 5.0. Toate aplicaţiile proprietare primesc o nouă interfaţă plată, cu multe culori solide şi animaţii fluide, asigurate de componenta ART din Lollipop. De asemenea, anumite elemente ale interfeţei au primit modificări care adaugă funcţionalitate nouă.

Notificările de pe ecranul de blocare sunt acum ceva mai utile, oferind la o apăsare mai întâi câteva acţiuni rapide pentru cei care nu doresc să pornească aplicaţia completă. De asemenea, ecranul de blocare, are acum scurtături mai simple către aplicaţia de cameră şi cea pentru apeluri telefonice, acestea putând fi accesate prin simple glisări din colţurile de jos. Un meniu personalizabil de setări rapide este de asemenea disponibil atunci când telefonul este blocat.

În funcţie de operatorul de telefonie şi regiune, update-ul poate ajunge astăzi sau spre sfârşitul săptămânii la posesorii de terminale Xperia Z3. În cazul în care aveţi un asemenea dispozitiv, ar trebui să verificaţi disponibilitatea actualizării din meniul de setări. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult