Android Nougat MR1 – ce aduce nou primul update rezervat sistemului Android 7.0

24.08.2016
Android Nougat MR1 - ce aduce nou primul update rezervat sistemului Android 7.0

Abia lansat oficial, sistemul Android 7.0 Nougat se pregăteşte deja de prima actualizare majoră,  urmând să primească noi butoane pentru bara de navigare, un nou Launcher şi serviciul Google Asistant.

Dacă până la Android 8.0 mai este destul timp, asta nu înseamnă că se va aşterne praful pe actuala ediţie Android 7.0, Google pregătind mai multe versiuni incrementale numite Maintenance Release, corectând diverse aspecte rămase de rezolvat şi aducând funcţii noi. Prima la rând, actualizarea Android Nougat MR1 este aşteptată să aducă un Nexus Launcher cu design refăcut, Google Asistant şi o bară de navigare uşor diferită.

Oarecum dezamăgitor, aceste funcţii nu au ajuns în prima versiune Android 7.0, lansată acum doar pentru a respecta calendarul obişnuit de lansări şi a nu pune în încurcătură producătorii smartphone care aşteaptă o nouă versiune de OS la început de toamnă, ajutând la promovarea următoarei serii de telefoane şi tablete cu Android. Astfel, versiunile intermediare Maintenance Release vor apărea cu regularitate în viitor, fiind precedate de versiuni Developer Preview, la fel cum a fost cazul şi cu Androi 7.0, înainte de lansarea oficială.

Momentan la stadiu de zvon, lista funcţiilor „lipsă” din Android 7.0 cuprinde Nexus Launcher, Google Assistant şi chiar o versiune refăcută a butoanelor Android.

Şi cum nimic nu e întâmplător, lansarea Android 7.0 MR1 ar putea coincide cu debutul noului smartphone HTC Nexus, cu nume de cod Marlin, la ceva timp după modelul LG V20 aşteptat pentru data de 7 septembrie.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult