Aplicaţia săptămânii: Phototag

31.01.2015
Aplicaţia săptămânii: Phototag

Platformă software: Windows Phone

Se spune că o imagine valorează cât o mie de cuvinte, însă unele persoane au luat prea în serios această sintagmă iar Internetul trebuie să suporte zilnic o maree de nu mai puţin de 1,8 miliarde de imagini. Imaginile sunt publicate uneori într-o formă brută, alteori sunt trecute prin câteva filtre de procesare, iar în cazurile în care un watermark informativ ar aduce un plus de utilitate, o aplicaţie precum Phototag este un instrument simplu şi eficient.

Ideea inserării unor informaţii adiţionale despre dată, loc sau vreme în cadrul fotografiilor nu este nouă, pe piaţă existând destule produse software care oferă aşa ceva iar unii producători de telefoane implementând aceste opţiuni direct în aplicaţia camerei foto. Phototag se remarcă însă prin simplitate şi prin calitatea şabloanelor grafice, aplicaţia oferind şi o gamă de opţiuni suficient de bună pentru un utilizator fără mari pretenţii.

Opţiunile de captură oferite de aplicaţie sunt reduse la strictul necesar, Phototag oferind doar un caroiaj opţional care vă va ajuta să respectaţi mai bine regula treimilor, un buton pentru controlul bliţului, unul pentru comutarea între camerele foto şi declanşarea tactilă a capturii. Dacă nu este o aplicaţie complexă pentru captura efectivă, Phototag se remarcă atunci când vine de şabloane.

Aplicaţia oferă patru moduri de lucru generice, acestea permiţând inserarea datei şi orei, a localizării (cu tot cu dată şi oră), a stării meteo (cu tot cu localizare, dată şi oră) şi a unui vitezometru. Pe lângă acestea, aplicaţia mai oferă două moduri de captură dedicate persoanelor care obişnuiesc să-si fotografieze consumaţia prin restaurante sau baruri, respectiv unul dedicat părinţilor care permite specificarea sexului, vârstei şi numelui copilului fotografiat.

Fiecare dintre aceste şase moduri de lucru include la rândul lui câte şase şabloane care machetează diferit informaţiile afişate pe ecran. În unele cazuri, Phototag permite introducerea manuală a unora dintre datele informative care vor fi afişate, iar în cazul imaginilor capturare anterior, aplicaţia va citi ora, data şi coordonatele geografice din EXIF.

Imaginile imortalizate au un raport de aspect 1:1, Phototag preluând astfel ideea Instagram de a folosi formatul specific Instamatic sau Polaroid. După captură, utilizatorul va putea roti imaginea, va putea deplasa conţinutul 4:3 sau 16:9 în cadrul şablonului pătrat final şi va putea face ultimele modificări ale informaţiilor afişate în watermark. După această etapă, utilizatorul va putea aplica unul din cele 21 de filtre disponibile şi va putea partaja online imaginea.

Imaginile finale vor putea fi salvate local în Camera Roll sau vor putea fi partajate online, Phototag incluzând suport pentru Facebook, Flickr, Tumblr, Twitter şi VKontakte.

Fără a oferi prea multe opţiuni, Phototag este o aplicaţie utilă în cazul în care trebuie să inseraţi în cadrul imaginilor câteva detalii suplimentare despre locul în care vă aflaţi. Cu excepţia unor momente rare în care aplicaţia a răspuns mai greu la comenzi, acestea manifestându-se în special în modul de lucru Speedometer, Phototag s-a dovedit a fi un produs fiabil.

Aplicaţia Phototag este disponibilă în Windows Phone Store la un preţ de 0,99 euro

Urmărește Go4IT.ro pe Google News