Aplicaţia săptămânii QKSMS

03.10.2015
Aplicaţia săptămânii QKSMS

Platformă software: Android

QKSMS este o alternativă la aplicaţia standard pentru mesagerie livrată cu sistemul de operare Android. Cu interfaţă modernă şi uşor de folosit, QKSMS oferă o modalitate simplă pentru trimiterea de mesaje SMS, fără complicaţiile asocierii cu un cont de utilizator sau sincronizarea mesajelor prin conexiunea de date a telefonului mobil.

Începând cu versiunea Android 4.4, utilizatorii de telefoane cu Android au fost lăsaţi cu aplicaţia Hangouts, prezentată de Google ca fiind o versiune evoluată şi mai puternică a aplicaţiei folosită până atunci pentru gestionarea mesajelor SMS. Însă trecerea la noul format nu a fost la fel uşoară pentru toată lumea, mulţi utilizatori fiind nemulţumiţi de complicaţiile folosirii contului de utilizator Google şi problemele ce pot apărea atunci când este pierdută conexiunea la internet. Între timp, Google a revenit la gânduri mai bune anunţând introducerea unei noi aplicaţii pentru gestionarea mesajelor SMS, disponibilă pe dispozitivele cu sistem Android 5.0. QKSMS oferă însă o soluţie şi pentru milioanele de utilizatori care încă nu au acces la cea mai recentă versiune de Android.

Cu interfaţă modelată după conceptul Material Design, QKSMS include un buton la vedere pentru iniţierea de noi mesaje şi grupează conversaţiile purtate în liste uşor de urmărit. La prima folosire, aplicaţia ne întâmpină cu o paletă formată din 19 nuanţe de culoare, permiţând personalizarea interfeţei.

QKSMS grupează mesajele primite în fire de conversaţie accesibile din ecranul principal. Pentru continuarea unei conversaţii este de ajuns să o selectăm din lista afişată în ecranul principal, mesajele apărând în ordine cronologică, după modelul programelor de mesagerie instant. Pentru a reveni la lista anterioară putem folosi butonul Back, sau o alunecare stânga-dreapta pe interfaţa touch.

Accesibil folosind butonul prezent în colţul dreapta-sus, meniul Settings oferă opţiuni pentru formatarea textului (Bold, Italic, Underline), opţiune pentru confirmarea livrării mesajelor la destinatar, trimiterea de mesaje SMS la mai multe persoane simultan, respectiv alarme pentru mesajele recepţionate folosind lista de notificări sau LED-ul pentru notificări prevăzut deasupra ecranului.

Similar aplicaţiilor pentru navigare GPS, QKSMS include şi un mod de noapte care permite ajustarea temei de interfaţă pentru o experienţă vizuală cât mai confortabilă la citirea mesajelor în condiţii de lumină slabă. Funcţia Night Mode poate fi activată manual sau automat, folosind intervalul definit în meniul de configurare.

O altă funcţie utilă este şi Quick Reply, permiţând răspunderea la mesajele SMS tastând într-o fereastră pop-up suprapusă peste interfaţa aplicaţiei de Android aflată deja pe ecran, fără a mai fi nevoie să deschidem aplicaţia QKSMS. Alternativ, dacă nu dorim să răspundem imediat la mesajul primit este de ajuns să atingem orice zonă liberă de pe ecran pentru a îndepărta fereastra Quick Reply.

Pe lista setărilor utile intră şi abilitatea de a modifica fontul de afişare, culoarea de fundal a balonaşelor folosite pentru reprezentarea mesajelor SMS şi ascunderea pozelor de avatar din lista de conversaţii.

Cu interfaţă prietenoasă şi uşor de folosit, QKSMS este o alegere interesantă pentru gestionarea mesajelor SMS, cu un consum redus de memorie şi complet funcţională chiar şi în versiunea sa gratuită.

QKSMS este o aplicaţie pentru Android disponibilă pentru instalare în magazinul Google Play.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult