Aplicațiile Mail și Calendar din Windows 10 ar putea fi înlocuite cu versiuni Web

09.01.2021
Aplicațiile Mail și Calendar din Windows 10 ar putea fi înlocuite cu versiuni Web

Microsoft pregătește retragerea aplicațiilor Mail și Calendar livrate cu Windows 10, propunând în schimb o versiune web a clientului Outlook.

În timp, ar putea dispărea și clientul Outlook tradițional, aplicația pentru PC fiind înlocuită de serviciul web.

Dezvoltat nu numele de cod “Project Monarch”, noul serviciu Microsoft va reuni funcționalitatea diverselor aplicații Outlook. O versiune a aplicației a apărut deja în mediul online, însă nu poate fi accesată decât prin autentificarea cu un cont Microsoft.

În acest moment, serviciile de e-mail și calendar sunt reproduse în mai multe aplicații Windows. Aplicațiile separate Mail și Calendar sunt preinstalate pe Windows 10 și oferă funcționalitate e-mail și calendar la nivel de bază, cum ar fi notificări automate pentru absența de la birou, calendare partajate, etc. Aplicația tradițională Outlook, care face parte din suita de birou Microsoft 365 Microsoft, oferă funcționalități mai robuste, cum ar fi descărcarea în cache a mail-urilor primite.

Însă Microsoft oferă deja o versiune web a clientului Outlook, folosită în mod tradițional ca platformă de debut pentru noi funcții și modificări UI. Interfața web a permis o integrare strânsă cu alte aplicații Microsoft 365, cum ar fi Teams și To-Do. Există, de asemenea, versiuni de Outlook pentru Mac, iOS și Android.

Microsoft are însă o viziune pentru consolidarea Outlook, vicepreședintele Lynn Ayres descriind viziunea companiei de a transforma Outlook într-un „organizator personal”, care se poate integra mai profund cu serviciul Teams, să programeze și să stabilească priorități pentru întâlniri și să asigure că ceea ce este discutat în cadrul unei întâlniri poate fi transpus în task-uri vizibile pentru toată lumea.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult