Apple Music, Apple TV și Apple Devices, lansate oficial pe Windows

10.02.2024
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, lansate oficial pe Windows

Apple a introdus recent pe piață trei aplicații dedicate pentru utilizatorii de Windows: Apple Music, Apple TV și Apple Devices, oferind un nou mod prin care serviciile și uneltele pot fi accesate de pe PC-uri. Schimbarea vine după ce compania a testat aceste aplicații timp de un an, eliminând acum etichetele de previzualizare și permițând descărcarea lor pe computere/laptop-uri.

Conform companiei, actualizarea este concepută pentru a reduce nevoia utilizatorilor de iTunes, care anterior funcționa ca un hub unic pentru funcționalitățile combinate ale acestor aplicații, excluzând serviciile de streaming, scrie The Verge.

Cu noile aplicații Apple pentru Windows, utilizatorii cu Windows 10 sau versiuni ulterioare au acum acces la funcții dedicate. Apple Music oferă posibilitatea de a asculta și gestiona biblioteca iTunes, cât și de a accesa achizițiile iTunes și de a utiliza serviciul de streaming Apple.

Utilizatorii cu Windows 10 & 11 au acum trei noi aplicații Apple

Apple TV oferă acces la vizionarea filmelor, documentarelor și serialelor din biblioteca iTunes, inclusiv serviciul de streaming Apple TV+. Apple Devices vine în sprijinul utilizatorilor pentru a actualiza, face backup, restaura și gestiona dispozitivele iPhone și iPad, precum și pentru a sincroniza conținutul de pe PC.

Aceste aplicații sunt compatibile cu PC-urile pe bază de x86 care rulează Windows 10 sau Windows 11. În cazul în care utilizatorii nu dispun de sistemul de operare necesar, aceștia pot continua să utilizeze iTunes, spune Apple.

Mai mult, la descărcarea aplicațiilor dedicate, este necesară descărcarea tuturor celor trei aplicații, altfel sistemul va solicita completarea setului înainte de utilizare. După instalarea completă, iTunes va oferi acces doar la audiobook-uri și podcast-uri. De asemenea, Apple îndeamnă utilizatorii să nu șteargă aplicația iTunes, deoarece atât Apple Music, cât și Apple TV vor citi conținutul bibliotecii iTunes.

Această strategie le permite celor de la Apple să își extindă serviciile de streaming către utilizatorii de Windows, care reprezintă un număr destul de ridicat în rândul clienților săi.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult