Apple redenumește iOS în iPhone OS? Noi zvonuri despre următorul update de iPhone

19.06.2020
Apple redenumește iOS în iPhone OS? Noi zvonuri despre următorul update de iPhone

La momentul anunțului primului iPhone, Apple numea sistemul de operare de pe mobil drept o variantă nouă de „OS X”.  La lansare, software-ul a primit numele iPhone OS, pe care l-a folosit pentru primele trei versiuni majore, până la iOS 3. Odată cu lansarea iPhone 4, Apple a trecut însă la numele din prezent, iOS, care a definit practic gama sa de dispozitive mobile. Se pare însă că Apple ar putea să se întoarcă acum la numele iPhone OS, conform unui nou leak.

Apple ar putea întoarce iOS la denumirea de iPhone OS

Sursa acestei informații este tot Jon Prosser, deja faimosul „leaker”, care a publicat pe contul său de Twitter un mesaj simplu: „iPhone OS”. Această denumire ar putea avea însă sens dacă ne uităm la denumirile celorlalte sisteme de operare ale companiei. Avem watchOS pentru Apple Watch, iPad OS pentru tablete, tvOS pentru Apple TV și macOS pentru computere. Un iPhone OS ar avea sens în acest context.

Separarea dintre iOS și iPad OS a avut loc anul trecut, când tabletele companiei au primit o versiune dedicată. iPhone OS probabil că nu ar aduce prea multe schimbări la nivel de interfață sau funcționalitate.

Mai interesant este însă faptul că apar acum zvonuri despre redenumirea iPhone-urilor în Apple Phone. Această informație este nouă și nu tocmai susținută de argumente. Max Weinbach de la xda-developers susține că a primit recent un e-mail în care cineva îi spunea că Apple urmează să facă schimbarea de nume în cazul sistemului de operare. Totuși, același mail spunea și că iPhone-ul ar putea deveni Apple Phone. Și această decizie ar alinia telefoanele cu alte dispozitive precum Apple TV și Apple Watch. Oare iPad-urile ar fi transformate în Apple Tablet? Probabil că nu.

iPhone este un brand foarte puternic, la care probabil că Apple nu va renunța atât de ușor.

Din fericire, așteptarea pentru răspunsurile la aceste întrebări nu sunt foarte departe. Săptămâna viitoare, Apple va susține conferința de prezentare de la WWDC în format online. Aici, compania va prezenta în premieră noile versiuni ale sistemelor sale de operare: iOS 14 pentru telefoane, iPad OS 14 pentru tablete, următorul macOS pentru computere și noi versiuni de watchOS și tvOS.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult