BitTorrent Sync 2.0 – funcţii noi şi versiune Sync Pro adresată clienţilor din mediul business

20.11.2014
BitTorrent Sync 2.0 - funcţii noi şi versiune Sync Pro adresată clienţilor din mediul business

Serviciul pentru sincronizare online de fişiere, propus ca alternativă pentru Dropbox şi alte soluţii de stocare cloud, BitTorrent Sync are câteva avantaje în faţa competitorilor săi. Fiind implementat cu ajutorul protocolului BitTorrent, serviciul nu necesită prezenţa unui server central pentru găzduirea datelor şi folosind conexiuni securizate stabilite direct între dispozitivele conectate este teoretic mai sigur. În plus, nu este impusă o limită anume asupra spaţiului de stocare disponibil, acesta fiind decis doar de capacitatea hard disk-ului folosit, iar conexiunile stabilite între dispozitive aflate în apropiere sau chiar reţeaua locală a companiei pot fi mult mai rapide.

BitTorrent Sync 2.0

Începând cu versiunea 2.0, BitTorrent Sync oferă în plus şi o versiune Pro, care în schimbul unui abonament anual de 39.99 dolari oferă utilizatorilor posibilitatea de a distribui colecţii mari de date (terabytes), configura drepturi şi permisiuni asupra fişierelor partajate şi acces prioritar la serviciul de asistenţă tehnică. Semnificativ mai ieftine decât ofertele similare oferite de Dropbox şi Google Drive la costuri ce depăşesc 80 dolari, serviciile oferite de BitTorrent îşi datorează competitivitatea pe protocolul de comunicaţie folosit, care nu obligă menţinerea unei armate de servere care să găzduiască fişierele utilizatorilor.

Trecând la dezavantaje, trebuie spus că BitTorrent Sync nu este un serviciu de stocare cloud în adevăratul sens al cuvântului. Disponibilitatea fişierelor depinde de prezenţa a cel puţin unui dispozitiv care să deţină fişierele solicitate. Problema poate fi ocolită configurând un server de stocare conectat permanent la reţea, însă costurile suplimentare ar putea anula economiile făcute.

BitTorrent Sync 2.0 va fi disponibil în scurt timp în versiune Alpha de testare, urmând ca versiunea finală să fie disponibilă anul viitor.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult