Browserul Microsoft Edge va primi în curând suport pentru extensii

10.03.2016

Microsoft Edge este un browser dezvoltat de gigantul software american de la zero. Deşi include o mulţime de caracteristici inovative, programul de navigare pe internet suferă din cauza a două probleme majore: nu dispune de suport pentru extensii şi este disponibil doar în sistemul de operare Windows 10.

Una dintre aceste două probleme va fi rezolvată în curând. Edge va primi, potrivit unor surse ale WinBeta, suport pentru extensii până la sfârşitul lunii martie, înainte de conferinţa anuală BUILD, a dezvoltatorilor Microsoft. Primii care vor putea testa extensiile vor fi utilizatorii înscrişi în programul Windows Insider.

Potrivit Microsoft, extensiile disponibile pentru Google Chrome vor putea fi portate cu uşurinţă în Edge. 

Citeşte şi: Microsoft testează noi funcţii pentru Windows 10 în programul Insiders

Microsoft Edge nu a reuşit, deocamdată, să oprească declinul Microsoft pe piaţa browserelor de internet. În februarie 2016, programele de navigare online ale companiei, Edge şi Internet Explorer (IE), au pierdut 2,1 puncte procentuale din cota de piaţă cumulată comparativ cu luna ianuarie, iar dacă trendul se menţine, în luna mai a acestui an Google va deveni liderul pieţei cu browserul Chrome.

În februarie, versiunile de IE şi Edge au avut o cotă de piaţă însumată de 44,8%, faţă de 57,4% în perioada similară a anului trecut, potrivit datelor furnizate de firma de analiză Net Applications. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult