Calendarul din Android 5.0 devine mai inteligent şi mai arătos

21.10.2014
Calendarul din Android 5.0 devine mai inteligent şi mai arătos

Aplicaţia Calendar este probabil ultima la care ne aşteptăm să ne impresioneze pe un smartphone, însă Google pare să faca acest lucru cu noul Android 5.0. Tranziţia la Material Design nu vine doar cu un aspect mai plat şi culori pastelate, ci şi cu o serie de funcţii inteligente pentru o mai bună organizare a timpului.

Noul Calendar poate să caute prin mesajele din Gmail pentru a marca întâlniri şi evenimente importante în calendar, detectând data, ora, adresa şi tipul evenimentului automat. Astfel, în calendar pot apărea evenimente cu toate detaliile necesare fără ca utilizatorul să le introducă manual. Mai mult, în funcţie de tipul evenimentului apar şi imagini „inteligente”, care descriu respectiva acţiune. De exemplu, când ai în calendar un prânz, apare o imagine colorată cu o masă de prânz. Unele evenimente vor fi afişate doar folosind API-ul Maps, putând vedea adresa pe hartă direct din calendar fără a părăsi aplicaţia.

Pagina principală este secţiunea Schedule, care prezintă lista clasică în ordine cronologică, dar există în continuare şi posibilitatea de a vedea programul pe zile şi săptămâni. Pentru a vedea întreaga lună, există acum un meniu drop-down, accesibil din partea de sus a aplicaţiei.

Meniul de creare a evenimentelor oferă o listă destul de mare a culorilor pe care să le asignezi, alături de opţiunile obişnuite precum alerte, notiţe şi alte detalii. Alături de noua aplicaţie a fost creat şi un widget care nu oferă foarte multe opţiuni, afişând pe ecranul principal al telefonului întregul „Schedule” cronologic.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult