Când se lansează HarmonyOS, noul sistem de operare mobil de la Huawei

26.05.2021
Când se lansează HarmonyOS, noul sistem de operare mobil de la Huawei

Huawei a anunțat oficial data de lansare pentru sistemul de operare HarmonyOS. Acesta va înlocui sistemul Android pe dispozitivele mobile ale companiei și va marca, cel mai probabil, o schimbare de direcție pe piață pentru companie. Conform zvonurilor din ultima perioadă, sistemul de operare va fi disponibil pentru cele mai recente dispozitive Huawei, precum smartphone-uri și tablete, cât și pentru modele mai vechi.

HarmonyOS are acum o dată de lansare

Data de lansare pentru HarmonyOS 2.0, versiunea publică pentru smartphone-uri este stabilită pentru 2 iunie. Anunțul a fost făcut prin intermediul contului oficial de Weibo al Huawei, care stabilește pe acea dată la ora 20:00 a Chinei un eveniment de prezentare. Este foarte posibil însă ca software-ul să fie lansat către utilizatori la scurt timp după, întrucât software-ul a fost disponibil în versiune beta de aproximativ jumătate de an.

Din păcate pentru cei care așteptau anunțul unei noi serii de smartphone-uri, Huawei nu menționează momentan nimic în această direcție. Seria de dispozitive Huawei P50 există și a fost deja dezvăluită neoficial în fotografii. Totuși, Huawei nu se grăbește să o lanseze pe piață. De altfel, aceasta ar putea fi totodată ultima serie de telefoane ale companiei cu sisteme de cameră Leica, cât și ultima sa serie de dispozitive high-end cu 5G. Huawei P50 ar trebui să fie prima serie de dispozitive echipată cu HarmonyOS din fabrică.

HarmonyOS a fost însă criticat de către cei care au testat software-ul, spunând că acesta nu este un nou sistem de operare, ci doar un rebranding pentru Android-ul Open Source de la Google. De altfel, HarmonyOS funcționează în continuare cu toate aplicațiile de pe Android, întreaga platformă Huawei Mobile Services, inclusiv magazinul App Gallery fiind disponibile pe noul software.

Se zvonește că Huawei deja încearcă să suplinească rolul unui „Google” al Chinei, urmând să ofere Harmony OS către companiile chineze, ca alternativă la versiunile personalizate de Android, livrate oricum fără servicii Google.

sursa: Android Central

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult