Care sunt extensiile tale de Firefox preferate?

Care sunt extensiile tale de Firefox preferate?

Orice utilizator de Firefox care ştie să instaleze o extensie are deja câteva (sau mai multe) addon-uri preferate. În funcţie de nivelul de cunoştinţe şi de obişnuinţele de navigare, fiecare utilizator îşi alege extensiile pe care le consideră utile şi le configurează aşa cum crede de cuviinţă. Un power user va alege extensii care să-i crească productivitatea la birou. Un user normal va prefera, probabil, extensii mai puţin practice.

Dacă eşti utilizator de Firefox şi ai deja o listă de extensii fără de care nu mai concepi navigarea pe Internet eşti invitat să împărtăşeşti cu noi şi cu ceilalţi vizitatori go4it.ro extensiile tale preferate şi eventual motivele pentru care sunt atât de utile pentru tine.

Extensiile mele

Am instalat, testat şi folosit sute de extensii de-a lungul timpului. Nu mă laud şi nici nu exagerez. La acest moment am exact 26 de extensii instalate şi active. Evident, nu toate dintre acestea îmi sunt esenţiale. Dacă unele dintre ele sunt adevărate "must have", altele îmi sunt necesare doar în anumite situaţii.

DownThemAll
http://www.downthemall.net/

DownThemAll este un versatil manager de download. Îl folosesc pentru că descărcare fişierelor este mai rapidă, datorită segmentării acestora (orice fişier poate fi împărţit automat în maxim 10 segmente descărcate în paralel).

Nici aptitudinile de "spider" ale acestei extensii nu sunt de neglijat. DownThemAll ştie să profite de filtre şi să descarce toate fişierele care corespund anumitor criterii. De exemplu, poţi descărca cu doar 2-3 click-uri toate imaginile dintr-o pagină.

DownThemAll

Firebug
http://getfirebug.com

Pentru cei care lucrează cu site-uri ori au blog-uri, Firebug nu are nevoie de nicio prezentare. Este de un real folos în detectarea şi remedierea problemelor apărute ori în optimizarea codului.

FireGesture
http://www.xuldev.org/firegestures/

FireGesture este una din extensiile pe care le consider esenţiale. Aceasta înzestrează Firefox cu mouse gestures. Pentru cei care nu cunosc funcţia, mouse gestures permite utilizarea multor facilităţi exclusiv din mouse. De exemplu, prin intermediu unui aşa-numit gest poţi închide un tab sau poţi naviga înainte ori înapoi. Gesturile pot fi uşor modificare.

Gmail Notifier
http://www.nexgenmedia.net/extensions/

Pentru cei care au unul sau mai multe conturi de Gmail, această extensie nu ar trebui să lipsească. Este, aşa cum sugerează şi numele, o extensie care te anunţă când ai mesaje noi. Constă într-o iconiţă plasată în status bar care îţi arată câte mesaje noi ai.

Poate fi configurată pentru mai multe conturi, se poate alege intervalul de timp la care să se facă verificarea şi, printr-un simplu click pe iconiţă, se accesează contul de Gmail activ.

Gmail Notifier

Mr Tech Toolkit
http://www.mrtech.com/extensions/

Mr Tech Toolkit este un manager de extensii care oferă foarte multe opţiuni în acest sens. De departe cea mai importantă facilitate este instalarea extensiilor incompatibile. De obicei, această problemă apare odată cu versiunile noi de Firefox, când autorii extensiilor întârzie actualizarea lor.

TabMix Plus
http://tmp.garyr.net/

Pentru un power user care vrea control complet asupra tab-urilor, Tab Mix Plus este paradisul mult visat. Se pot configura zeci de aspecte legate de tab-uri, de la condiţiile în care este permisă deschiderea tab-urilor noi, la ordinea şi aspectul acestora.

TabMix Plus

TwitterFox
http://twitterfox.net/

Dacă se întâmplă să fii utilizator de Firefox şi în acelaşi timp să foloseşti Twitter, încearcă TwitterFox. Nu vei regreta. Este un client de Twitter care îţi permite să scrii direct din browser, fără să intri pe site. Tot fără să intri pe site vei fi la curent cu update-urilor celor pe care îi urmăreşti.

TwitterFox poate fi folosit doar din tastatură. Îţi poţi alege combinaţii de taste atât pentru deschiderea ferestrei în care scrii, cât şi pentru introducerea automată a link-urilor.

Xmarks
http://www.xmarks.com/

Ultima extensie, dar sub nicio formă cea din urmă, Xmarks, este un serviciu de sincronizare a datelor. Dacă ai Firefox instalat pe mai multe calculatoare poţi sincroniza parolele şi bookmark-urile în aşa fel încât să ai oricând aceleaşi date pe toate calculatoarele.

Cum este şi normal, fiecare utilizator are preferinţe proprii inclusiv în ceea ce priveşte extensiile de Firefox. Dacă ai extensii de suflet, esenţiale pentru aventura ta online, poţi comenta la acest articol pentru a le împărtăşi cu ceilalţi utilizatori.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News