Căutările inițiate din aplicația Google nu funcționează pe anumite dispozitive

14.06.2021
Căutările inițiate din aplicația Google nu funcționează pe anumite dispozitive

Aparent, din cauza unui bug, aplicația Google returnează liste fără rezultate la căutările inițiate pe anumite modele de telefoane cu Android.

Manifestată de câteva săptămâni, problema pare că se limitează la aplicația Google pentru Android și se manifestă doar pe anumite modele de telefoane, produse de Samsung, OnePlus și seria Nexus.

La prima vedere, am fi tentați să credem că lipsa rezultatelor în interfața aplicației Google are legătură cu lipsa sau funcționarea defectuoasă a conexiunii la internet, însă nu este cazul.

În timp ce închiderea forțată și repornirea aplicației pare să funcționeze ca un remediu temporar pentru problema apărută, se pare că deocamdată, singura metodă sigură pentru a beneficia de serviciile motorului Google Search este să folosești altă interfață decât cea oferită de aplicația nativă. Spre exemplu, interogările făcute din interfața pentru web browser funcționează corect, la fel și căutările inițiate direct din bara de adrese a browser-ului Chrome.

Google Search

Având în vedere faptul că problema nu este chiar recentă, putem doar presupune că Google este la curent cu situația apărută și lucrează deja la un patch care să o remedieze. Cert este doar că Google Search este cea mai importantă ramură de business a corporației Alphabet, responsabilă pentru venituri în valoare de 104 miliarde dolari, obținute doar în ultimul an. Astfel, orice perturbație în funcționarea acestui serviciu nu poate trece neobservată pentru mult timp, chiar dacă aparent este vorba de un bug ce se manifestă pe un număr redus de dispozitive.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult