Ce aduce nou interfaţa TouchWiz pentru Galaxy S6

13.02.2015
Ce aduce nou interfaţa TouchWiz pentru Galaxy S6

Mai mult decât o simplă interfaţă pentru tablete şi telefoane cu Android, TouchWiz include funcţii şi aplicaţii care modifică aproape toate aspectele sistemului de operare. Din păcate această extindere, aparent scăpată de sub control, a transformat TouchWiz într-una din cele mai greoaie interfeţe pentru Android, impunând corecţii urgente din partea Samsung.

Lansată odată cu primul model Galaxy S, spre exasperarea rivalului Apple care a acuzat compania sud-coreeană de clonarea interfeţei pentru iOS, TouchWiz a evoluat într-un ambiţios proiect pentru îmbunătăţirea experienţei Android, augmentând dispozitivele cu widget-uri plutitoare, o aplicaţie robustă pentru camera foto şi suport pentru rularea mai multor aplicaţii în paralel (mod split-screen şi chiar ferestre individuale uşor de gestionat). În timp, efortul pentru perfecţionare s-a transformat într-o cursă nebună pentru adăugarea succesivă de funcţii şi aplicaţii noi, performanţa dispozitivelor având tot mai mult de suferit. Urmând valului de critici primite din partea utilizatorilor, Samsung ar fi decis să reducă drastic din bagajul lăsat moştenire telefoanelor Galaxy S6.

Samsung Galaxy S5

Potrivit zvonurilor, următoarea versiune TouchWiz va avea un aspect revigorat, iar cu puţin noroc ar putea include chiar şi o temă Android Lollipop cu aspect similar versiunii oficiale de Android. Neconfirmate oficial, iată care ar fi modificările la care ne putem aştepta:

  • Aplicaţiile Samsung vor avea un aspect ˝mai colorat˝
  • Utilizatorii vor putea alege gruparea listelor de aplicaţii în App Drawer în mod 4×4, 4×5 şi 5×5
  • App Drawer nu mai oferă funcţia pentru derulare infinită
  • Aplicaţia Music va funcţiona şi în continuare exclusiv în modul maximizat
  • Aplicaţia pentru apelare va arăta ˝verde ca iarba˝
  • Tastatura de Android implicită va semăna cu un mix între tastatura livrată dispozitivelor din seria Galaxy Tab S şi tastatura implicită pentru iOS

Cât despre performanţe, versiunea TouchWiz pentru Galaxy S6 conţine numeroase animaţii în stil Material Design şi este descrisă ca fiind ˝uimitor de rapidă˝, surclasând până şi recenta actualizare la Android Lollipop livrată pentru telefoane Galaxy Note 4. Aparent, Samsung a obţinut acest rezultat fără a tăia prea mult din colecţia de aplicaţii bonus, referite în termeni populari drept bloatware. Din contră, pe lângă bagajul de aplicaţii Samsung vom primi şi numeroase aplicaţi Microsoft: OneNote, OneDrive, Skype şi chiar pachetul Office Mobile cu abonament gratuit Office 365.

Mai multe detalii oficiale despre noua versiune TouchWiz am putea afla în data de 1 martie, cu ocazia evenimentului de lansare Galaxy S6.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult