Ce noutăți aduce versiunea iOS 14.5 developer beta 2 pentru dispozitivele Apple

17.02.2021
Ce noutăți aduce versiunea iOS 14.5 developer beta 2 pentru dispozitivele Apple

iOS 14.5 va fi cel mai probabil ultima versiune majoră a sistemului de operare mobil de la Apple înainte de lansarea din toamnă a versiunii iOS 15. Apple pare să includă în acest update câteva lucruri minore, dar și câteva capabilități importante, iar versiunea beta pentru dezvoltatorii software a ajuns deja la a doua variantă. De la prima lansare din urmă cu câteva săptămâni nu s-au schimbat foarte multe, însă sunt câteva noutăți prezente, care ar putea sugera că varianta finală ar putea fi mai mare decât ne așteptam inițial.

Utilizatorii de iPhone vor primi câteva funcții noi minore în iOS 14.5

Probabil cea mai importantă adiție din iOS 14.5 este cea care obligă dezvoltatorii de aplicații să anunțe utilizatorii că respectivul software folosește tehnologii de urmărire a activității online și care trebuie să le ofere opțiunea de a opri acest lucru. De asemenea, acest update va fi și cel care va permite utilizatorilor de Apple Watch să deblocheze un iPhone cu Face ID, fără să mai fie necesară scanarea feței. Aceasta este o soluție de compromis, care poate totuși asigura puțină siguranță, întrucât telefonul se deblochează doar dacă ai ceasul în apropiere, iar acesta este deblocat.

Alte modificări minore apar în Apple Music, unde poți adăuga o melodie la lista de redare cu un simplu gest, în timp ce peste 200 de pictograme emoji sunt adăugate sau modificate. De exemplu, va apărea un nou emoji pentru a descrie căștile AirPods Max, în timp ce vechea seringă care avea un lichid roșu similar cu sângele, este acum modificată într-o seringă goală.

Pentru iPad, iPad OS 14.5 adaugă o funcție de confidențialitate: microfoanele tabletelor iPad Air din generația a patra și a modelelor iPad Pro de 11 și 12,9” sunt oprite atunci când accesorii precum tastatura Smart Folio sunt puse peste ecran. Tot la capitolul siguranță, dar pentru accesorii, telefoanele din seria iPhone 12 vibrează de trei ori atunci când un accesoriu MagSafe este dezlipit.

De asemenea, apare o mențiune despre o funcție numită Mobile Charge Mode pentru MagSafe, ceea ce sugerează că Apple va lansa baterii externe care folosește acest standard. Aparent, bateriile externe cu MagSafe vor limita încărcarea bateriei doar până la 90% pentru a nu deteriora pe termen lung bateria internă.

Lansarea oficială a lui iOS 14.5 va avea loc cel mai probabil în următoarele câteva săptămâni. Se zvonește că Apple pregătește o serie de lansări în luna martie, care va include și o nouă generație de iPad Pro. Lansarea noii tablete ar putea fi un moment bun pentru lansarea unei noi versiuni de iPad OS și iOS.

sursa: Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult