Cea mai recentă actualizare Windows 10 strică funcţionarea Windows Media Player şi a anumitor aplicaţii Windows

27.11.2018
Cea mai recentă actualizare Windows 10 strică funcţionarea Windows Media Player şi a anumitor aplicaţii Windows

Un amalgam complicat de librării software vechi şi noi, sistemul de operare Windows 10 a devenit un adevărat coşmar pentru echipele de programatori Microsoft, care repară într-o parte şi strică în alta, lăsând în seama utilizatorilor să descopere unde apar „surprizele”.

Aşa s-a întâmplat cu modulul pentru gestionarea arhivelor ZIP, care a ajuns să suprascrie sau să piardă cu totul fişierele care trebuiau doar adăugate în arhive. Alte probleme au apărut în noul build 1809, creat pentru a corecta bug-uri care puteau cauza pierderi de fişiere în timpul instalării versiunii iniţiale Windows 10 October Update.

Nu este clar exact ce a schimbat Microsoft încât a stricat funcţionarea unei aplicaţii ca Windows Media Player, neatinsă la partea de funcţionalitate şi design încă de pe vremea lui Windows 7. Cert este că la redarea anumitor fişiere media, bara de căutare nu funcţionează.

Probleme sporadice ar fi fost raportate şi cu interfaţa anumitor aplicaţii Win32, afectând compatibilitatea cu actuala versiune de Windows.

Aparent, bug-ul apărut în aplicaţia Windows Media Player a fost semnalat încă dinainte ca noul build Windows 10 să fie lansat, Microsoft alegând să ignore această problemă, deocamdată. Compania promite să livreze totuşi un remediu prin serviciul Windows Update, dar fără a da un termen exact de lansare.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult