Ceasurile cu Wear OS nu vor mai putea reda muzică după închiderea Google Play Music

07.08.2020
Ceasurile cu Wear OS nu vor mai putea reda muzică după închiderea Google Play Music

Google încearcă de mai multă vreme să își simplifice oferta de servicii. A integrat multe dintre serviciile sale în abonamentul Google One, care acum include stocare în cloud, backup pentru telefoane, plan familial pentru stocare și acces la suport tehnic preferențial. Pe partea de muzică însă, compania va rămâne doar cu YouTube Music, în timp ce Google Play Music dispare. Dar odată cu Google Music va dispărea și capabilitatea ceasurilor inteligente cu Wear OS să redea muzică nativ.

Aplicația Google Play Music este singura care permite redarea de muzică în format MP3 pe ceasurile Wear OS

O consecință a faptului că Google Play Music va fi închis este faptul că dispozitivele cu Wear OS nu vor mai avea acces la redarea de muzică stocată pe memoria internă a lor. Serviciile YouTube Music sunt similare în oferta de muzică și au același preț la abonament, însă Google Play Music servea și drept player de muzică offline pentru mulți utilizatori.

Într-adevăr, Google oferă posibilitatea de a-ți transfera colecția de muzică din Google Play Music pe YouTube Music, dar YouTube Music nu redă muzică offline decât de pe serverele sale.  Nici aplicația de mobil, nici cea pentru Wear OS nu permit redarea de muzică în format MP3.

Astfel, cei care preferau să lase telefonul acasă și să iasă la alergat doar cu ceasul inteligent și o pereche de căști Bluetooth, nu vor mai putea face asta cu un ceas Wear OS. Google spune însă că ceasul va putea în continuare să controleze redarea de muzică de pe smartphone, însă.

Sunt puține speranțe și pentru dezvoltarea unei aplicații din partea dezvoltatorilor. Ceasurile cu Wear OS sunt destul de puțin populare, iar dezvoltatorii de aplicații și-au îndreptat atenția mai degrabă spre platforme mai profitabile precum WatchOS de la Apple, Tizen de la Samsung și ceasurile Fitbit. De altfel, este posibil să existe și limitări software din partea Google, care nu permit astfel de aplicații pe platforma wearable.

sursa: Slashgear

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult