Chrome va extinde funcția ”copy link to highlight” pentru a suporta și imagini sau clipuri video

28.11.2021
Chrome va extinde funcția ”copy link to highlight” pentru a suporta și imagini sau clipuri video

Adăugată începând cu versiunea Chrome 90, funcția ”copy link to highlight” îți permite să selectezi o porțiune text din pagina pe care o citești și apoi să trimiți altei persoane link-ul paginii respective, cu textul încă marcat de tine.

Google a adăugat această funcție pentru a ajuta utilizatorii Chrome să comunice informația dorită altor persoane într-un mod cât mai eficient, marcând poțiunea relevantă de text direct în pagina web găsită pe internet.  Astfel, în loc să folosești opțiunea ”Copy” pentru a prelua în clipboard doar textul respectiv, poți genera un link personalizat care evidențiază informația respectivă în contextul paginii web în care a fost descoperită.

Copy link to highlight

Deosebit de utilă, funcția este pe cale să fie extinsă pentru a permite și generarea de link-uri care evidențiază elemente din pagină, cum ar fi o poză sau clip video. Ce-i drept, pentru poze există deja opțiunea ”Copy image address” pentru preluarea în clipboard a link-ului direct către imaginea respectivă. În mod similar, majoritatea clipurilor video pot fi preluate și cu link direct, pe care îl poți trimite altor persoane. Însă Google argumentează că funcția ”copy link to highlight” este totuși superioară, prin faptul că îți permite să arăți celeilalte persoane imaginea sau clipul video fără a scoate informația din contextul în care a fost descoperită.

Testată deocamdată cu ediția Chrome Canary, funcționalitatea extinsă ar putea fi adăugată pur și simplu opțiunii deja existentă în meniul Chrome afișat pentru click-dreapta, odată ce Chrome va putea recunoaște noile categorii de elemente pe care vrei să le evidențiezi în pagina web.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult