Co-fondatorul Swype promite o tastatură software pentru Android şi mai bună: Dryft

13.09.2013
Co-fondatorul Swype promite o tastatură software pentru Android şi mai bună: Dryft

Tastatura software Swype pentru Android este unul dintre cele mai celebre produse software care au pus în valoare avantajele unei platforme deschise, însă compania a preferat mulţi ani să lucreze exclusiv cu producătorii de telefoane şi a permis rivalilor precum SwiftKey să preia conducerea. Unul dintre co-fondatorii Swype, care a pornit pe cont propriu după achiziţia companiei de către Nuance, propune acum o nouă tastatură pentru Android.

Cea mai interesantă facilitate a tastaturii Swype este posibilitatea trasării pe ecran în locul atingerii separate a tastelor, metoda oferind o viteză superioară, o analiză inteligentă a erorilor şi aceleaşi sugestii de care se bucură şi o tastatură standard. Conform co-fondatorului Randy Marsden, această metodă este mai rapidă, dar nu suficient de rapidă, un utilizator putând atinge o viteză de tastare de cel mult 40 – 45 de cuvinte pe minut.

Noua tastatură Dryft pentru Android foloseşte tot metoda tradiţională de introducere a caracterelor, însă acesta foloseşte un design fluid, care spaţiază diferit tastele în funcţie de modul de tastare. Nu doar o tastatură software cu un aspect ergonomic, Dryft permite şi urmărirea poziţionării degetelor utilizatorului şi modificarea poziţiei tastelor astfel încât acestea să se afle în permanenţă într-o poziţie optimă, ceea ce permite atingerea unei viteze de tastare de 80 de cuvinte pe minut.

Pentru a putea funcţiona, Dryft necesită ecrane tactile şi accelerometre sensibile, care nu au fost disponibile până acum pe piaţă dar care încep să apară în produsele comerciale. Tastatura Dryft, la fel ca şi precedentul Swype, nu va fi disponibilă decât în regim OEM, Randy Marsden afirmând că astfel va putea colabora cu producătorii de telefoane sau tablete pentru armonizarea software-ului cu hardware-ul necesar. Produsul se află în curs de testare, acesta urmând să fie disponibil integratorilor interesaţi undeva în prima jumătate a anului viitor.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News