Cover, un Lockscreen inteligent gratuit pentru telefoanele Android

13.12.2013
Cover, un Lockscreen inteligent gratuit pentru telefoanele Android

Unul dintre avantajele incontestabile ale platformei Android este posibilitatea teoretic infinită de particularizare a interfeţei, aceasta fiind limitată doar de răbdarea utilizatorului şi de oferta de produse software. Anunţat încă din luna octombrie, Cover este un Lockscreen alternativ care oferă o interesantă configurare automată bazată pe modul în care utilizatorul foloseşte telefonul.

Ce are însă de oferit Cover faţă de alte produse de tip Lockscreen existente deja pe piaţă? Cea mai interesantă opţiune este autoconfigurarea aplicaţiilor afişate în funcţie de produsele software folosite de utilizator, de perioada zilei şi de localizarea făcută cu ajutorul reţelelor Wi-Fi sau 3G. După ce utilizatorul va folosi produsul timp de câteva zile, Cover va începe să înveţe aplicaţiile mai des folosite şi să memoreze locurile unde acestea sunt utilizate, oferind astfel configuraţii diferite care se schimba automat dacă utilizatorul este acasă, la muncă sau pe stradă.

În plus, producătorii afirmă că vor folosi inteligent şi senzorii telefonului, Cover putând detecta de pildă dacă este folosit într-un autoturism aflat în deplasare şi afişa aplicaţii relevante precum Google Maps sau Waze. Pe lângă această interesantă configurare contextuală automată, Cover permite vizualizarea rapidă a aplicaţiilor fără deblocarea ecranului, oferă un mod rapid de navigaţie între cele mai recent accesate aplicaţii şi poate regla şi nivelul sonor al tonurilor de apel în funcţie de loc şi oră.

Aplicaţia procesează toate aceste informaţii online, datele transmise fiind criptate. Utilizatorii pot folosi, opţional, şi un cont de email pentru autentificare, în acest caz fiind permisă şi sincronziarea profilurilor create.

Produsul a fost disponibil în perioada de dezvoltare doar pe bază de invitaţie, însă Cover este acum disponibil gratuit în Google Play. Lista de compatibilităţi nu este foarte grozavă, acesta fiind incompatibil cu toate tabletele şi cu unele telefoane, însă aceste aspecte vor fi, mai mult ca sigur, rezolvate în timp.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News