Cromoting – aplicaţia Remote Desktop pentru posesorii de tablete cu Android

22.07.2013
Cromoting - aplicaţia Remote Desktop pentru posesorii de tablete cu Android

Google pregăteşte o aplicaţie care va permite utilizatorilor de tablete şi telefoane cu Android să acceseze laptopul de acasă sau PC-ul de la serviciu folosind sesiuni Remote Desktop. Noua adiţie, numită Cromoting, va fi alternativa pentru dispozitive mobile a extensiei Chrome Remote Desktop, oferită deja utilizatorilor Google Chrome pentru PC-uri Windows.

Cromoting - aplicaţia Remote Desktop pentru posesorii de tablete cu Android

Existenţa noului client Remote Desktop a fost dezvăluită de François Beaufort – cunoscut dezvoltator open-source şi specialist Google Chrome. Aplicaţia aflată momentan în stadiul de prototip este asociată contului de utilizator Google configurat pe dispozitiv şi va permite în cele din urmă controlul de la distanţă al sistemelor PC pe a fost instalat deja web browser-ul Chrome, împreună cu extensia Remote Desktop.

Disponibilă în stadiu beta încă din luna octombrie 2011, extensia Chrome Remote Desktop permite utilizatorilor Google Chrome să iniţieze sesiuni Remote Desktop către alte PC-uri direct din fereastra web browserului. La fel ca şi aceasta, Cromoting va permite iniţierea de sesiuni Remote Desktop către PC-uri aflate la distanţă, autorizate în urma introducerii unui cod numeric de identificare generat automat şi comunicat celui aflat în posesia dispozitivului la care dorim să ne conectăm.

Cromoting, compatibilă cu extensia Chrome Remote Desktop

Fiind totuşi vorba despre interacţiune prin ecranul touch al unui dispozitiv mobil, funcţionalitatea Remote Desktop oferită de aplicaţia Cromoting va avea unele limitări, mai mari în cazul dispozitivelor smartphone şi probabil mai puţin evidente în cazul tabletelor, avantajate de ecranul cu dimensiuni apropiate unui monitor pentru PC.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult