Crowdpilot: aplicaţia care-ţi permite să ceri ajutorul străinilor în timpul convorbirilor telefonice delicate

Crowdpilot: aplicaţia care-ţi permite să ceri ajutorul străinilor în timpul convorbirilor telefonice delicate

Sociologii şi psihologii au afirmat în repetate rânduri că modul în care comunicăm a suferit schimbări sesizabile odată cu migrarea către mediile online sau electronice, acestea având un impact negativ asupra capacităţilor de socializare şi a empatiei. Unul dintre acele produse software care te fac să ridici din sprâncene, nou anunţata aplicaţie Crowdpilot pentru iOS vrea să ofere o mână de ajutor celor care nu sunt capabili să întreţină o conversaţie telefonică  mai delicată şi au nevoie de ajutor.

Dacă scandalul interceptărilor telefonice din Statele Unite, este greu de crezut că cineva ar vrea să lanseze o aplicaţie care permite accesul unor persoane străine la fluxul audio în timp real al unei convorbiri telefonice. Autorul aplicaţiei Crowdpilot a avut însă acest curaj şi a dezvoltat un produs software care le permite celor care nu se prea descurcă în situaţii delicate să ceară ajutorul prietenilor sau, în cazuri disperate, al persoanelor străine.

Ideea din spatele aplicaţiei este simplă. Utilizatorul pus în încurcătură poate selecta subiectul convorbirii şi o descriere succintă a problemei, acesta urmând apoi să ceară ajutorul prietenilor de pe Facebook, persoanelor necunoscute suficient de amabile să-i ajute sau unor asistenţi, în acest ultim caz fiind necesară însă şi plata acestui serviciu. Persoanele care sunt interesate să ajute nefericitul utilizator care are nevoie ajutor vor putea asculta convorbirea telefonică şi-i vor putea da acestuia sfaturi prin intermediul mesajelor.

Dezvoltatorul software din spatele aplicaţiei afirmă că acesta este un experiment social  al cărui succes este nesigur. Participanţii care oferă sfaturi utile vor putea fi notaţi, în timp putându-se crea o bază de date care să permită departajarea între o persoană amabilă cu exces de empatie şi răbdare şi un amator care vrea să tragă cu urechea şi să facă glume proaste. Compania încurajează persoanele care cer o mână de ajutor să anunte că acea convorbire este ascultată şi de urechi străine, dar este greu de crezut că cineva ar avea curaj să-i dezvăluie partenerului de convorbiri că şi-a adus şi vreo 3-4 prieteni care să-i dea sfaturi deoarece ar risca să facă dialogul şi mai stânjenitor decât era de la bun început.

Crowdpilot este un produs software gratuit şi poate fi descărcat din App Store.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News