Cum arată noile aplicații din Windows 11 după noua actualizare a versiunii de test

13.08.2021
Cum arată noile aplicații din Windows 11 după noua actualizare a versiunii de test

Dezvoltarea Windows 11 avansează rapid, Microsoft lansând mici actualizări de sistem, cât și actualizări ale aplicațiilor integrate în noul sistem de operare destul de des acum. Compania se pregătește de lansarea oficială care ar trebui să aibă loc în doar două luni și se pare că începe să adauge ultimele detalii care să diferențieze Windows 11 și mai mult de Windows 10 pe lângă noua interfață și noul meniu de start.

Aplicațiile din Windows 11 primesc o nouă interfață

Versiunea „Dev Channel”, cea mai avansată din punct de vedere al capabilităților integrate, a primit acum un update care actualizează câteva dintre aplicațiile interne ale sistemului de operare Windows. Microsoft a adus astfel interfețe și funcții noi pentru Snipping Tool, Calculator, Mail și Calendar. Acestea sunt și unele dintre cele mai utilizate aplicații interne din Windows, așa că era de așteptat ca acestea să fie prioritare.

Noul Snipping Tool este o combinație a aplicației clasice, disponibilă în Windows de multe generații, și a noului Snip & Sketch din Windows 10. Interfața aplicației este la fel de simplă ca înainte și nici nu există niște funcții foarte avansate, care să o complice. Desigur, fereastra este acum aliniată la noul design din Windows 11, cu tot cu compatibilitate cu modul „Dark”.

Mail și Calendar sunt acum mai moderne, cu colțuri ușor rotunjite la margini și meniuri și culori care se îmbină mai bine în noua interfață Windows 11, cu elemente unde nu încurcă în utilizare. În cele din urmă, Calculatorul nu este extrem de diferit, însă aplicația fost rescrisă în C#, ceea ce ar putea să însemne că are la bază un cod mai eficient.

În următoarele câteva săptămâni sunt așteptate actualizări și pentru alte aplicații integrate în Windows 11 și cel mai probabil, acestea vor ajunge în foarte scurt timp și pe canalul de test „beta”, odată ce este confirmată stabilitatea acestor aplicații noi pe canalul de dezvoltare.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult