Cum arată noua interfață a sistemului de operare HarmonyOS 3.0 de la Huawei. VIDEO

26.07.2022
Cum arată noua interfață a sistemului de operare HarmonyOS 3.0 de la Huawei. VIDEO

Evenimentul de lansare pentru noul sistem de operare HarmonyOS 3.0 va avea loc mâine, 27 iulie, însă CEO-ul companiei Huawei, Richard Yu, a publicat un scurt video pe contul său de Weibo, în care demonstrează câteva noutăți ale interfeței. Acum, mai mult ca până acum, interfața pare să semene foarte mult cu iOS-ul de la Apple, însă și Huawei pare să integreze câteva dintre particularitățile sale, în special la capitolul personalizare.

HarmonyOS 3.0 seamănă foarte mult cu iOS

Clipul publicat de Yu are doar 14 secunde, însă acestea sunt de ajuns pentru a vedea câteva noutăți importante în software-ul Huawei. HarmonyOS 3.0 va beneficia de un sistem de widget-uri foarte similar cu cel introduse în iOS 14 de Apple. Astfel, vei putea avea un carusel cu multiple widget-uri, prin care poți să treci și pe care le poți ordona, care stau printre aplicațiile de pe meniul principal.

Putem vedea și faptul că Huawei a adăugat mult mai multe animații foarte fluide pentru fiecare tip de acțiune, în special pentru organizarea aplicațiilor în folder-e. Pe lângă folder-ele mari, pe care le-am văzut deja în software-ul Huawei pe generațiile trecute, HarmonyOS 3.0 va permite realizarea unor folder-e mai mici, cu trei aplicații dispuse pe verticală pentru acces rapid. Desigur, vei putea stoca  mai multe aplicații în fiecare folder, însă cele trei afișate vor fi cele pe care le poți accesa rapid, fără să deschizi efectiv folder-ul.

Desigur, întreaga filozofie din spatele HarmonyOS 3.0 este interoperabilitatea dintre dispozitive, iar toate aceste funcții sunt așteptate și pe tabletele echipate cu noul software.

Din păcate, sunt slabe șanse ca toate aceste noutăți să ajungă și pe smartphone-urile Huawei vândute în Europa. Acelea încă folosesc vechea interfață EMUI, aplicată peste Android, care împrumută câteva elemente din HarmonyOS, însă nu pe toate. Cele mai recente tabletele ale companiei folosesc însă acest software chiar și în afara Chinei.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult