Huawei va prezenta sistemul de operare HarmonyOS 3.0 foarte curând

19.07.2022
Huawei va prezenta sistemul de operare HarmonyOS 3.0 foarte curând

Huawei a lansat HarmonyOS în urmă cu doi ani, însă până acum nu l-am văzut pe smartphone-uri în afara Chinei. Am putut vedea însă noul sistem de operare și în România pe ceasuri inteligente și pe tablete, iar din această vară, Huawei va oferi HarmonyOS 3.0, conform unui anunț oficial de pe rețeaua de socializare Weibo. Compania va prezenta oficial noul software, care se va regăsi, cel mai probabil, pe următorul smartphone high-end pe care îl pregătește, Huawei Mate 50 Pro.

HarmonyOS 3.0 va debuta în următoarele câteva zile

HarmonyOS 1.0 și 2.0 au reprezentat baza pe care Huawei construiește noul său ecosistem software. Dacă 1.0 era doar o evoluție a interfeței EMUI, pe care încă o regăsim pe telefoanele companiei din Europa, iar 2.0 s-a bazat pe crearea unui sistem de operare pentru „ecosistem”, care poate crea „super dispozitive” prin interconectarea mai multor dispozitive și accesorii, va fi interesant de văzut în ce direcție va împinge Huawei versiunea 3.0.

harmonyos 3.0 main

Simultan cu lansarea HarmonyOS 3.0, care va avea loc pe 27 iulie în China, compania a menționat și o lansare Smart Office pentru aceeași dată în afara acestei regiuni. Astfel, putem presupune că noua versiune de software va veni cu anumite capabilități noi de productivitate și multi-tasking pentru dispozitivele compatibile. Cea mai recentă lansare Smart Office a avut loc în iunie și a adus pe piață MateBook D16, laptop-ul cu ecran mare și hardware performant. Ne așteptăm și la o nouă tabletă MatePad, cu ocazia lansării HarmonyOS.

Desigur, anunțul HarmonyOS 3.0 nu va coincide cu momentul în care sistemul de operare va fi disponibil. Este posibil ca Huawei să îl ofere momentan în versiune beta pentru dezvoltatori, urmând ca abia în toamnă să îl lanseze pentru publicul larg. Nu este clar însă dacă în 2022, telefoanele Huawei vândute în Europa vor primi în sfârșit HarmonyOS 3.0, sau vor rămâne pe versiunea personalizată de Android din prezent, peste care se aplică clasica interfață EMUI.â

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult