Cum arată noul meniu de Start din Windows 10, pe care Microsoft îl va lansa curând

25.06.2020
Cum arată noul meniu de Start din Windows 10, pe care Microsoft îl va lansa curând

Meniul de Start din Windows a devenit în ultimii câțiva ani un motiv de controversă pentru Microsoft. Mulți utilizatori au preferat varianta Start din Windows 7, iar eliminarea vechiului meniul din Windows 8 a dus la mari probleme și confuzie în utilizare pentru o parte dintre utilizatori. De la lansarea Windows 10, Microsoft s-a întors la o formă similară cu cea din Windows 7, însă tot nu este foarte apreciată de către utilizatori. Astfel, compania a continuat să o modifice cu fiecare update major, pentru a crea o versiune cât mai bună. Se pare că nici versiunea din prezent nu este de ajuns, meniul Start din Windows 10 urmând a fi schimbat din nou.

Noul meniu de Start va fi lansat în următorul update major de Windows 10

Update-ul din luna mai, care aduce Windows 10 la versiunea 2004 nici măcar nu a ajuns la toți utilizatorii momentan. Microsoft a descoperit câteva probleme cu anumite configurații hardware și blochează livrarea pachetului software înainte ca acestea să fie rezolvate. Astfel, este destul de ciudat să vorbim despre următorul update major de Windows, având în vedere că la o lună distanță de cea mai recentă variantă, utilizatorii încă nu au acces la el.

Totuși, update-ul din toamnă, tradiționalul „Update H2” din 2020 va veni cu mici schimbări la nivelul interfeței Windows 10. Meniul de Start, care deja a primit efecte de transparență, mult așteptate de către fanii interfeței Aero din Windows 7, va fi de acum înainte mai „primitor”. La o primă vedere, diferențele sunt minore, însă atunci când dezactivezi funcțiile Live Tile ale aplicațiilor din Start, acestea vor deveni de asemenea semi-transparente. Înainte, acestea aveau culori solide și pictograme nu tocmai colorate.

Start Menu Windows 10

Noul update va prelua din nuanțele elementelor din jur pentru fiecare pictogramă de aplicație în parte, pentru un design mai aerisit. Există și alte câteva mici diferențe față de varianta din prezent, însă acestea sunt minore.

Acesta nu va fi singurul nou meniu Start din 2020

Microsoft a publicat această imagine pe pagina de Facebook dedicată serviciului Microsoft 365 și spune momentan că „explorează” noi direcții pentru meniul Start din Windows 10. Aceste modificări nu sunt obligatoriu finale, iar versiunea finală ar putea fi chiar mai „arătoasă” decât aceasta. De altfel, compania spune că modificările vor fi valabile atât pe tema de culoare deschisă, cât și pe cea „întunecată”.

Acesta nu va fi singurul meniu de Start diferit din 2020 pe care Microsoft îl va lansa. În această toamnă, odată cu lansarea Windows 10X și a dispozitivelor cu două ecrane, am putea vedea și un alt fel de meniu Start, dezvoltat special pentru interfețe tactile, cu mai puține elemente în mișcare.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult