Cum instalezi Windows 10 Anniversary Update imediat, pe orice PC, tabletă sau laptop cu acces la internet

03.08.2016
Cum instalezi Windows 10 Anniversary Update imediat, pe orice PC, tabletă sau laptop cu acces la internet

Microsoft oferă începând de astăzi pachetul Windows 10 Anniversary Update, disponibil gratuit pentru toţi utilizatorii de Windows 10, aceştia având de ales între a descărca fişierele .ISO pe hard disk pentru instalarea sistemului de operare „pe curat”, aşteptarea mesajului de informare pentru actualizarea dispozitivelor existente folosind serviciul Windows Update şi actualizarea imediată folosind utilitarul Windows 10 Update Assistant.

Folosită şi în trecut pentru actualizarea gratuită a PC-urilor cu sistem Windows 7 şi Windows 8 la Windows 10, aplicaţia preia acum sarcina actualizării dispozitivelor la versiunea Windows 10 Anniversary Update. Disponibil în această pagină, utilitarul Windows 10 Update Assistant poate fi descărcat cu orice web browser.

Având rolul de a iniţializa procesul de instalare, aplicaţia verifică automat disponibilitatea celei mai recente versiuni de Windows 10 şi descarcă fişierele necesare pe hard disk, însă nu înainte de a confirma compatibilitatea dispozitivului vizat cu noua versiune de Windows.

În funcţie de viteza conexiunii la internet, descărcarea fişierelor necesare pentru instalare poate dura de la câteva minute la câteva ore, timp în care putem folosi PC-ul pentru desfăşurarea activităţilor obişnuite.

Odată început, procesul de actualizare la Windows 10 Anniversary Update va dura câteva zeci de minute, timp în care PC-ul va reporni automat de mai multe ori.

Dacă nu apar probleme în timpul procesului de instalare, PC-ul va fi actualizat la ediţia Windows 10 Anniversary Update fără a pierde niciuna din aplicaţiile şi jocurile instalate anterior, respectiv lăsând neatinse colecţia de poze, muzica şi documentele păstrate pe hard disk.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult