Cum instalezi Windows 7 de pe stick

30.04.2020
Cum instalezi Windows 7 de pe stick

Cum instalezi Windows 7 de pe stick USB. Iată cea mai simplă metodă pentru a crea un stick cu Windows 7 de pe care să instalezi rapid și fără bătăi de cap.

Deși a fost lansat într-o eră în care discurile optice (CD sau DVD) erau mult mai populare decât soluțiile de stocare externă, Windows 7 este ușor de adaptat pentru instalare de pe stick USB. Practic, nu ai nevoie decât de kit-ul de instalare ISO pentru DVD sau un DVD cu Windows 7 gata pregătit.

Cum instalezi Windows 7 de pe stick:

Cel mai simplu este cu utilitarul Windows USB/DVD Download Tool, pe care îl poți descărca direct de la Microsoft folosind acest LINK.

Cum spuneam mai devreme, mai ai nevoie de un stick USB de 4 GB (preferabil 8GB) şi de o imagine în format ISO a kit-ului de instalare Windows 7. Pe aceasta o poți procura gratuit și fără riscuri, direct de la Microsoft, folosind acest LINK. Însă dacă nu deții un serial de instalare original va trebui să fi creativ, obținând pe propria răspundere unul dintre numeroasele kit-uri de instalare încă disponibile pe site-urile de torrenți, sau de la un prieten care deține un DVD Windows 7 original (nu trebuie să-ți dea și codul său de licență).

Primul pas, după ce deschizi aplicaţia, este alegerea  imaginii ISO a kit-ului de instalare. Trebuie doar să dai browse şi să selectezi fişierul respectiv iar aceasta va apărea în câmpul Source file.

Al doilea pas este alegerea mediului pe care vor fi copiate fişierele necesare. Bifează opțiunea USB device pentru crearea unui stick USB cu Windows 7.

În pasul trei trebuie să selectezi din listă stick-ul USB dorit. În funcţie de numărul de partiţii existente, acesta poate purta litera E sau F sau G etc. După ce te asiguri că ai bifat alegerile corecte nu rămâne decât să folosești butonul Begin Copying.

Pasul patru constă doar într-un indicatorul grafic care îţi arată cât mai ai de așteptat până ce vei avea un stick cu Windows 7 boot-abil gata de folosit.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult