Cum să actualizezi automat programele pe care le foloseşti

05.10.2007
Cum să actualizezi automat programele pe care le foloseşti

Este important să ai cele mai noi versiuni ale aplicaţiilor software pe care le foloseşti. Indiferent că este vorba de Firefox, Winamp sau orice alte programe pe care le utilizezi, trebuie să ai cea mai nouă versiune. Şi asta din mai multe considerente. Actualizările aduc funcţii noi, repararea sau îmbunătăţirea funcţiilor vechi care nu funcţionau la parametrii normali şi, nu în ultimul rând, securitate sporită prin repararea vulnerabilităţilor descoperite.

Probabil îţi închipui că, pentru a avea întotdeauna cele mai noi versiuni, trebuie să verifici versiunea actuală a fiecărui program în parte, să intri Internet şi să vezi dacă a apărut o versiune nouă, să o descarci şi să o instalezi. Şi asta pentru toate programele pe care le ai. Ei bine, nu. Poţi să fii întotdeauna la curent cu versiunile noi cu ajutorul unui program numit UpdateStar. Trebuie doar să-l descarci şi să-l instalezi, nu te costă nimic.

Când vei deshide UpdateStar pentru prima oară, acesta va scana regiştrii din Windows în căutarea programelor instalate şi a numărului de versiune. Apoi va verifica în propria bază de date dacă programele detectate sunt la zi. În cazul în care va constata că există o versiune mai nouă, te va anunţa. Dacă decizi să instalezi noua verisune, nu trebuie decât să apeşi butonul Download. Poţi să declaşezi şi manual o verificare a versiunilor apăsând butonul Update Products.

UpdateStar

Nu trebuie să deschizi în mod special UpdateStar pentru a verifica dacă au apărut versiuni noi. Acesta porneşte odată cu sistemul de operare şi rulează în background. Imediat cum va detecta o nouă versiune pentru vreunul din programele pe care le ai instalate, te va atenţiona şi-ţi va facilita descărcarea şi instalarea noii versiuni.

UpdateStar merge chiar mai departe de instalarea versiunilor noi. Îl poţi folosi şi pentru dezinstalarea programelor de care consideri că nu mai ai nevoie, fără a mai deschide Add Remove Programs din Control Panel.

UpdateStar

Funcţia de actualizare automată a programelor instalate pe un calculator este mult mai importantă decât poate părea la prima vedere. De fapt, mi se pare atât de importantă încât consider că Microsoft ar fi trebuit de mult să o includă în Windows. Ar fi mult mai uşor ca bătrânul (şi neschimbatul ca funcţionalitate în ultimii 10 ani) Add Remove Programs din Control Panel să ofere această facilitate. Însă, până atunci, va trebui să ne mulţumim cu UpdateStar, un program care îşi face treaba cu brio şi nu ne cere niciun ban.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News